Israël heeft zondag nog drie gevallen van het coronavirus bevestigd, waarmee het totale aantal patiënten dat in Israël is gediagnosticeerd op 10 personen komt. Het ministerie van volksgezondheid zei dat twee van de mensen het virus hadden teruggebracht na een reis naar Italië en een derde het lokaal had opgepakt.

De Israëlische autoriteiten werken momenteel nauw samen met hun tegenhangers in de Palestijnse Autoriteit om de uitbraak van het nieuwe coronavirus te beheersen, zei minister van Financiën Moshe Kahlon op zondag, benadrukkend dat het virus “niet stopt bij checkpoints.”

We hebben contact met [de PA] omdat het virus geen grenzen kent en geen onderscheid weet te maken tussen etnische groepen, religies of naties,” zei Kahlon, voorzitter van een ministerieel comité dat was opgericht om de economische impact van het coronavirus te beoordelen.

Het virus stopt niet bij checkpoints en daarom is coördinatie met de PA belangrijk voor ons.” Kahlon zei dat hij rechtstreeks met zijn tegenhanger in de PA, minister van Financiën Shukri Bishara, had gesproken en dat coördinatie plaatsvond via de coördinator van het ministerie van Defensie in de territoria.

Onder de ministers die de vergadering bijwoonden, was minister van Arbeid en Welzijn Ofir Akunis, die het belang van coördinatie met de PA benadrukte en de belangrijke stroom van 60.000 Palestijnse arbeiders naar Israël dagelijks voortzette. “Tot nu toe heeft de crisis geen significante gevolgen gehad op macro-economisch niveau,” zei Kahlon.

Op micro-economisch niveau zijn we al getuige van een klap voor specifieke sectoren, en het is mogelijk dat dit zal uitbreiden. We beoordelen de mogelijke schade aan de industrie als gevolg van een langdurig tekort aan grondstoffen uit bestemmingen in China en het Verre Oosten. Er is al aanzienlijke schade vastgesteld in de luchtvaartsector, waaronder een impact op Israëlische luchtvaartmaatschappijen en de hele toeristenindustrie.

De commissie heeft besloten een team in het ministerie van Financiën op te richten, onder leiding van directeur-generaal Shai Babad, belast met het aanbevelen van economische maatregelen om de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus voor ministers te verminderen.

El Al bereidt zich voor om 1.000 van de 6.300 vaste en tijdelijke medewerkers van het bedrijf op non-actief te zetten. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de inkomsten zullen dalen met $ 50 miljoen tot $ 70 miljoen. Tussen januari en april zouden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, naar verluidt 50 piloten in opleiding zijn ontslagen en nog eens 14 piloten staan op een wachtlijst van het bedrijf.

De luchtvaartmaatschappij heeft al alle vluchten naar China, Hong Kong en Italië geannuleerd en wordt geconfronteerd met een dalende vraag in zijn netwerk. De geplande lancering van een non-stop route naar Tokio op 11 maart is ook uitgesteld. Op zondag kondigde El Al aan dat het alle passagiers zou toestaan ​​om deze maand naar en van Europa te vliegen om hun tickets gratis te wijzigen of te bevriezen tot 31 juli.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *