Hoe lang kan links de ogen nog sluiten?

(Aan de Venezolaanse schrijfster Karina Sainz Borgo, die zich ergert aan al wie wegkijkt van het leed in haar land: ‘Een bepaald soort links in Europa heeft de revolutionairen altijd afgeschilderd als romantische helden. Ze hebben zich vergist, maar kunnen zich daar moeilijk overheen zetten. Kennelijk is hun frustratie daarover sterker dan de waarheid en daarom blijven ze een revolutionaire epiek koesteren’. Sainz Borgo is nog vriendelijk voor deze linkse negationisten. Anno 2020 kan niemand nog naast de kolossale mislukking van het revolutionaire socialisme. De excuses zijn al lang op.)

Vanwaar kwamen al die onheilsberichten over de Brexit?

(Aan de tegenstanders van de Brexit, die al jaren economische rampspoed voorspellen als Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt. Het IMF voorspelt nu een hogere economische groei in het Verenigd Koninkrijk dan in de Eurozone. Zou het misschien kunnen dat de apocalyptische voorspellingen er bij journalisten goed ingaan omdat zij allemaal als vanzelfsprekend verknocht zijn aan het Europese project?)

Wie zijn de laatste ‘goede Belgen’?

(Aan de Walen, nu het expertise- en promotieplatform voor mode en design zegt: ‘We merken dat er in Vlaanderen veel meer enthousiasme is voor bijvoorbeeld de ‘Ik Koop Belgisch’-promotiecampagne dan in Wallonië’. Zou je nu niet doodvallen? De Walen geloven in België als ze geld nodig hebben, maar niet als ze zelf geld uitgeven.)

Advertentie

Vanmol

Waar komen uw controlefantasieën vandaan?

(Aan professor Marc Van Ranst, die iets te veel fantasie heeft: ‘Je hebt wel wat virussen waarover je wat kunt fantaseren, het norovirus bijvoorbeeld, een grote verwekker van braken en diarree. Stel je voor dat ik daarvan ook maar het minste druppeltje in jullie glas zou doen, zouden jullie binnen dit en een uur of zes een innige relatie onderhouden met de grote witte telefoon. Daar kan ik me vrolijk over maken’. We snappen het wel: Van Ranst is een virus-nerd. Maar we kunnen ons ook voorstellen hoe Van Ranst op twitter zou reageren als iemand rechts van Che Guevara dit soort fantasietjes zou uitspreken…)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *