Wees nooit bang: de visie van ondernemer en vechtjas Ignace Van Doorselaere

‘België moet spelen als Barcelona: aanvallend, altijd naar voren’

Nadat de sociale partners een akkoord bereikten over het brugpensioen, zag het er even naar uit dat het sociaal overleg werkte. Maar nu overheerst weer de oorlogsretoriek. Kan het echt niet anders, beschaafder, met meer begrip voor elkaars argumenten en posities? ‘We hebben nood aan een nieuw Poupehan: discreet overleg tussen een paar topmensen die elkaar vertrouwen, en buiten het oog van de publieke opinie’, zegt bedrijfsleider Ignace Van Doorselaere.

Ignace Van Doorselaere is sinds 2004 gedelegeerd bestuurder bij de beursgenoteerde lingeriegroep Van de Velde. Samen met co-gedelegeerd bestuurder Herman Van de Velde slaagde hij erin het bedrijf in een krimpende markt te laten groeien. De twee worden ook wel eens de Belgische behabroeders genoemd.

Vraag uit interview in Knack van 18 maart 2015:

Wanneer zorgt u eindelijk voor een gemakkelijke sluiting van de bh’s?

VAN DOORSELAERE: Of je bent niet handig, of je oefent onvoldoende. (grijnst) Het blijft een belangrijk aandachtspunt. Ook veel vrouwen sukkelen ermee. Goede alternatieven zijn er nog niet. Meer dan de schouderbandjes of de beugels onder aan de bh is het belangrijkste punt voor de ondersteuning van de borsten namelijk het rugpand van de bh. Dat moet zeer strak zitten. We hebben geëxperimenteerd met magneten of sterke strips, maar er is nog niets dat even goed sluit als het vermaledijde haakje. Ik kan dus maar één raad geven: oefenen. Blijven oefenen. (lacht).