Hamas houdt ‘speciale’ expositie om de kinderen voor te bereiden op de bevrijding van Jeruzalem

Speciale expo voor de Palestijnse kinderen georganiseerd door de Al Qassam Brigades (Hamas) om hen voor te bereiden op de bevrijding van Jeruzalem

Het  Al Jazeera Network , het YouTube-kanaal van het A24 News Agency en het  Al-Resalah  YouTube-kanaal hebben video’s uitgezonden van een militaire tentoonstelling met de titel “Generation of Jerusalem”, die op 14-15 november in de Gazastrook werd gehouden.

Volgens een rapport van het Middle East Media Research Institute (MEMRI) werd het programma georganiseerd door Hamas en zijn studentenvleugel, het Islamitisch Blok.

De tentoonstelling toonde kinderen, studenten en het publiek die wapens observeerden die door Hamas werden gebruikt, samen met een simulatie van de “bevrijding” van de Al-Aqsa-moskee op de Tempelberg in Jeruzalem.

Senior Hamas-functionaris Ismail Radwan verklaarde dat de tentoonstelling tot doel heeft de “generatie van Jeruzalem en Palestina” voor te bereiden op de vrijlating van Palestijnse gevangenen.

De chef van het Islamitische Blok in het westen van Gaza, Abd Al-Latif Zughra, zei dat de simulators dezelfde zijn die door Hamas-strijders worden gebruikt bij de training. Bezoekers kunnen een schijn overname van de Al-Aqsa moskee uitvoeren en drone-aanvallen op Israëlische nederzettingen ‘oefenen’.

Volgens het rapport werden tijdens het evenement lokaal gemaakte wapens tentoongesteld, zoals de Qassam M-75-raket, het Al-Ghoul-sluipschuttersgeweer, drones, handgranaten en bommen.