De staat Israël behoort tot de top 10 gezondste landen van de wereld, volgens de publicatie van de gezondheidsindex van Bloomberg (Healthiest Country Index 2019). Vorig jaar stond Israël op de 9de plaats.

Het nieuwscentrum rangschikte 169 landen op basis van algemene gezondheidsfactoren zoals levensverwachting, zwaarlijvigheid, toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen, onder anderen.

Verrassend genoeg haalden de Verenigde Staten de top 10 niet en niet eens de top 20, in plaats daarvan komen de VS op plaats 35. Volgens Bloomberg was de levensverwachting in de VS de factor die de rating deed dalen, deels als gevolg van zelfmoorden en overdoses drugs.

De top 10 landen zijn dit jaar in volgorde: Spanje, Italië, IJsland, Japan, Zwitserland, Zweden, Australië, Singapore, Noorwegen en Israël. Nederland en België zijn elk twee plaatsen gezakt in vergelijking met het jaar ervoor. Aldus staat Nederland op de 15de plaats genoteerd en België op de 28ste plaats.

Spanje en Italië delen beiden eetgewoonten die vergelijkbaar zijn met die van Israëli’s en die voornamelijk bestaan ​​uit een op planten gebaseerd mediterraan dieet dat gebruik maakt van olijven- of koolzaadolie, volle granen, noten en peulvruchten.

 

Een reactie achterlaten