Israëlisch Arabische activist verdedigt Israël bij de VN-Mensenrechtenraad

Vertegenwoordigers van Iran, Qatar, en de Palestijnse Autoriteit op dinsdag wederom gebruik gemaakt van de VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) 46 e zitting van het beleid van het vaccineren van de bevolking tegen het coronavirus (COVID-19) van Israël te veroordelen, en kreeg een weerlegging van een Israëlische Arabier.

Yoseph Haddad, een Israëlisch-Arabische sociale activist, viel de vertegenwoordigers aan die beweerden dat het programma van Israël racistisch was omdat het naar verluidt alleen voor Joden bedoeld was, en zei dat “elke poging om te beweren dat het vaccinatiebeleid van Israël racistisch is, een flagrante poging is om Israël te belasteren en af ​​te leiden. van de corruptie van sommige landen in deze raad. “

Haddad, die namens UN Watch sprak, merkte op dat hij een gevaccineerde Arabier uit Nazareth is:

Er zijn beschuldigingen tegen Israël dat het vaccinatieprogramma racistisch is en dat is niet waar. Net als ik zijn mijn familie, vrienden en honderdduizenden andere Israëlische Arabieren ingeënt. De staat Israël voert campagne in het Arabisch om ons, Israëlische Arabieren, aan te moedigen zich te laten vaccineren en de Israëlische nationale reddingsorganisatie Magen David Adom, die bestaat uit joden en Arabieren, werkt rechtstreeks samen met Arabische gemeenschappen om haar inwoners te vaccineren.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=httpstwittercombrabosh&dnt=true&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1371923378530058246&lang=nl&origin=https%3A%2F%2Fbrabosh.com%2F2021%2F03%2F17%2Fpqpct-z7d%2F&siteScreenName=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fbrabosh&theme=light&widgetsVersion=e1ffbdb%3A1614796141937&width=550px

Haddad reageerde ook op beweringen dat Israël verantwoordelijk is voor het vaccineren van de Palestijnen, maar dat niet doet, door te zeggen dat …

… hoewel we niet verplicht zijn om hen te vaccineren volgens de Oslo-akkoorden, we wel helpen. Israël, en niet de Palestijnse Autoriteit, heeft duizenden Palestijnen ingeënt. En hoewel de Palestijnse Autoriteit vaccins gebruikte om alleen haar medewerkers te vaccineren, was het Israël dat vaccincentra voor Palestijnen oprichtte.

Israël heeft in de eerste week van zijn operatie meer dan 50.000 PA-burgers ingeënt om arbeiders van de PA die in Israël werken te inenten tegen het Coronavirus (COVID-19). Ongeveer 120.000 PA-Arabieren zullen door Israëlische medische teams worden gevaccineerd met Moderna-vaccins, die door de staat zijn toegewezen, op acht verschillende locaties in Judea en Samaria.

Haddad onderstreepte dat …

… elke poging om te beweren dat het vaccinatiebeleid van Israël racistisch is, een flagrante poging is om Israël te belasteren en af ​​te leiden van de corruptie van sommige landen in deze raad. In plaats van de Palestijnse Autoriteit de schuld te geven, hekelt u Israël. In plaats van te bespreken hoe Palestijnen in Libanon worden gediscrimineerd, valt u Israël aan. In plaats van landen de schuld te geven van schendingen van de mensenrechten, waaronder China, dat in deze raad zit en momenteel genocide op moslims pleegt, belastert u mijn land.

Tot slot verklaarde Haddad dat hij …

… trots is om een ​​Arabier te zijn en ik ben er trots op een Israëliër te zijn, omdat Israël om al zijn burgers en zelfs om anderen geeft. Als de rest van de wereld een voorbeeld van Israël zou hebben genomen in plaats van af te leiden van hun mislukkingen door Israël aan te vallen, zouden we al in een andere realiteit leven.

Haddad is de CEO van “Together – Vouch for Each Other”, dat in 2018 werd opgericht door een groep jonge Israëlische Arabieren – christenen, moslims, bedoeïenen en druzen, die vastbesloten waren om verandering teweeg te brengen in de Israëlisch-Arabische sector en een positieve richting ten opzichte van de Israëlische samenleving en het land:


Een reactie achterlaten