Uit de Lastpost (Joël de Ceulaer) – Knack 3 juni 2015

Toch is er één vraag die ik u al lang wil stellen. Een vraag van pedagogische strekking, waarvan u als professional in de kinderrecreatie het belang zeker zou moeten inzien. Ik stel deze vraag namens de vele ouders die hun kinderen een degelijke opvoeding willen geven, met aandacht voor verzorgde manieren en dito taalgebruik.

Die vraag luidt als volgt: Woaroem klapte ga altaad zoe plat? Da weurd erreger en erreger en da is veu niks noedig. Ik wil nog verstoan dagge mé vrinde ni oep a toal let, mor oep den televies mutte toch e bikke beiter a best doen, zalle. Het is precies dagge beschomd za oem schoen Nederlans te klappe, omdagge misschin denkt datte mense ei goan uitlachen. Moar da is ni. De mense vinda plezant asge het goej veurbeld wil geve aan de kinnekes.

U mag het gerust weten: mij vervult het altijd met stil verdriet, als ik u zo bezig hoor in dat platte, slordige, luie, onverzorgde huis-tuin-en-keukentaaltje van u. Dat is dan ook mijn enige puntje van kritiek op uw fijne single voor Nepal: moest dat nu per se weer in het Antwaarreps? Hebben die kinderen in Nepal nog niet genoeg afgezien?