De linkse boosaardige fabel van Israëlische ‘Apartheid’ weerlegd
De verstoring van het westerse intellectuele discours door radicale, linkse elementen, en de poging om een dergelijke verstoring in de huidige politieke processen en verhalen in het Westen in te voegen, vormt een misleidend, bedrieglijk en wenselijk denken, volledig gescheiden van de werkelijkheid en de historische feiten en van de fundamentele regels van en de wet en diplomatie.
Het ideologische doel van de ontmanteling van Israël wordt duidelijk in een artikel van 9 juli 2020, gepubliceerd in een radicaal en links Australisch literair tijdschrift ‘Overland’, getiteld ‘Fighting against a Racist’s Peace: What It Means to Oppose Annexation.’ De auteur is Tasnim Mahmoud Sammak, een Ph.D. Kandidaat aan de Monash University in Melbourne.
Tasnim Mahmoud Sammak schreef:
Israël is een racistische staat die Apartheid beoefent. Israëls witwasinitiatieven proberen de kolonisatie te verduisteren en Israël af te schilderen als een progressief model van democratie.
Deze valse en gebrekkige beschuldigingen vertegenwoordigen de wapens en munitie van de Palestijnse politieke oorlogsvoering gedurende decennia. Meer recentelijk hebben deze lasterlijke en ongegronde beschuldigingen ook de westerse, linkse pseudo-intellectuele propaganda ondersteund.
De Palestijnse leider Yasser Arafat bracht deze laster naar voren tijdens zijn eerste toespraak van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 1974. Het werd overgenomen door westerse ngo-groepen tijdens de in diskrediet geraakte VN-conferentie over racisme in Durban in 2001 en heeft sindsdien zijn prominente plaats behouden in radicale kringen die proberen Israël te delegitimeren.
Het vlotte gebruik van de term ‘apartheid’ als een middel om Israël te denigreren, belichaamt het gebrek aan begrip van het racistische fenomeen ‘apartheid’ en een nog breder misverstand over het karakter van Israël als een open, pluralistische en democratische samenleving. Elke vergelijking van Israël met het voormalige apartheidsregime in Zuid-Afrika is ronduit afgewezen door degenen met een goed begrip van het oude apartheidssysteem, vooral door Zuid-Afrikanen.
Het doel van dergelijke propaganda is, naast het delegitimeren van de basis van het bestaan van de staat Israël, het cynisch manipuleren van de internationale gemeenschap en het opleggen van een internationaal sanctieregime tegen Israël naar het voorbeeld van de acties tegen het voormalige apartheidsregime in Zuid-Afrika aan te moedigen. Zuid-Afrikaanse zwarte mensenrechtenactivisten, die in een boek Israelophobia uit het Jerusalem Center uit 2020 schreven, brachten dit misbruik van het voormalige Zuid-Afrikaanse apartheidssysteem aan het licht.
Integendeel, Israël is een multiraciale en veelkleurige samenleving. De Arabische burgers en inwoners van Israël genieten constitutionele gelijkheid en vrijheid van meningsuiting. Ze oefenen een sterke en invloedrijke politieke aanwezigheid uit in het Israëlische parlement (Knesset).
Arabische burgers spelen een centrale rol in alle aspecten van de Israëlische samenleving. Arabische rechters dienen in het rechtssysteem van Israël, onder meer als rechters van het Hooggerechtshof. Israëlische Arabieren dienen als hoofden en stafmedewerkers van ziekenhuisafdelingen en Israëlische universiteiten. Evenzo dienen Arabieren in het diplomatieke en consulaire korps van Israël, en vervullen ze ook hoge posten bij de politie en het leger. Elke religieuze gemeenschap in Israël heeft zijn eigen religieuze rechtssysteem, waarbij de sharia, canoniek, druzen en joodse wetten respectievelijk en in gelijke mate worden toegepast.
In tegenstelling tot die Arabische en andere landen waar één religie tot staatsgodsdienst is verklaard, of westerse landen waar het christendom de overheersende religie is, of zelfs die moslimlanden zoals Iran en Saoedi-Arabië waar bepaalde gebieden, steden en wegen beperkt zijn tot ‘alleen moslims’, waar vrouwen worden behandeld als tweederangsburgers en homo’s als criminelen, beschouwt de Israëlische wet het jodendom, de islam en het christendom als officiële religies en garandeert het grondwettelijk volledige vrijheid en gelijkheid voor iedereen.
Het aanzetten tot of het beoefenen van racisme in Israël is een strafbaar feit, evenals elke vorm van discriminatie op basis van ras, religie, geslacht of geslacht. Israëlische scholen, universiteiten en ziekenhuizen maken geen onderscheid tussen Joden en Arabieren. Als u Israël ervan beschuldigt een racistische en apartheidsstaat te zijn, geeft dit blijk van een fundamentele onwetendheid over de democratie van Israël en een gebrek aan begrip van het voormalige Zuid-Afrikaanse apartheidssysteem dat uiteindelijk in 1994 werd opgeheven.