Al Fatah looft terroristen Olympische Spelen München als ‘moedige helden’

Plaatje hierboven: München, 5/6 september 1972. Acht Palestijnse terroristen van de terreurgroep Zwarte September overvielen het Olympisch Dorp van München en vermoordden 11 leden van het Israëlische team [beeldbron: Keystone/Getty Images]

De Fatah-partij van Mahmoud Abbas, de grootste partij van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), markeerde zondag de verjaardag van het bloedbad in München door de terroristen te prijzen die deelnamen aan de aanslag waarbij elf Israëli’s werden vermoord tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München.

In een Facebook-bericht dat werd geüpload op de officiële pagina van Al Fatah’s Central Region, schreven ze:

Op deze dag voerden de strijders van Fatah’s’ Zwarte September [*] de operatie in München uit die de betekenis belichaamde van heldendom, moed en opoffering van de Palestijnse strijder voor het Palestijnse vaderland.

[*Zwarte September was een thans inactieve Palestijnse terreurorganisatie en geheime tak van Al Fatah, die in 1970 werd opgericht door PLO-voorzitter Yasser Arafat en geleid werd door Arafats plaatsvervanger Abu Iyad (Salah Khalaf). De naam Zwarte September verwijst naar de periode 16 tot 27 september 1970 toen – na een mislukte staatsgreep – de leiding van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) uit Jordanië werd verdreven door het Jordaanse leger. Hierbij kwam ca. 3.400 Palestijnen om het leven en 537 Jordaanse soldaten.

Nadav Segal, een lid van de Arab Desk van de Zionistische waakhondgroep Im Tirtzu die de post rapporteerde, beschuldigde Fatah ervan een beleid met twee gezichten te promoten:

Fatah blijft, net als de rest van de PLO-organisaties, een beleid met twee gezichten promoten, waarbij het enerzijds beweert terrorisme te mijden, en anderzijds moordenaars prijst, scholen naar hen vernoemt en hen salarissen betaalt. Im Tirtzu zal blijven vechten voor de waarheid en tegen de pro-terreuractiviteiten die op sociale media worden gepromoot door leden van de PLO en andere radicale groeperingen.


Een reactie achterlaten