Israëlische voetballer bezorgt Royal Antwerp FC na 28 jaar opnieuw de Beker van België

De 34-jarige Lior Refaelov, een Israëlische voetballer, heeft op zaterdag voor Royal Antwerp de winnende goal gemaakt en Antwerp haalt daarmee zijn eerste grote prijs binnen in 28 jaar: de Beker van België! “De bekeroverwinning tegen Club Brugge met 1-0 heeft de Sinjoren laten kraaien van plezier,” schrijft Sporza.

Lior Refaelov, geboren op 26 april 1986 in Or Akiva, Israël, begon zijn carrière bij Maccabi Haifa, waar hij driemaal de Israëlische Premier League won. In 2011 stapte hij over naar Club Brugge voor € 2,5 miljoen. Van Belgische zijde won hij twee titels in de eerste divisie in 2016 en 2018 en scoorde hij het winnende doelpunt in de finale van de Beker van België in 2015.

Israëliër zijn in het buitenland betekent dat je het land op de best mogelijke manier moet kunnen vertegenwoordigen. Natuurlijk brengt dat op zichzelf tal van uitdagingen met zich mee, aangezien de meeste spelers en teamgenoten waarmee Refaelov in contact komt, echt niet begrijpen waar Israël voor staat

“Ik heb altijd het gevoel dat ik een ambassadeur voor Israël ben”, legde Refaelov uit. “Ik leg mijn teamgenoten altijd uit over hoe Israël werkelijk is en wat het Arabisch-Israëlisch conflict is. Ik probeer ze te leren wat er echt aan de hand is, omdat de media in Europa niet de ware realiteit weerspiegelen van wat er in Israël gebeurt.”

“Of het nu in de kleedkamer is, met de fans of op straat, ik probeer Israël altijd zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Ik ben geboren in Israël en Israël is mijn land. Uiteindelijk hebben we maar één land en degenen onder ons die in de diaspora zijn, zijn verplicht om het meeste te doen om ervoor te zorgen dat mensen alleen maar goede dingen te zeggen hebben over ons land, Israël.”

Een reactie achterlaten