Tel Aviv is uitgeroepen tot de 5de meest creatieve stad ter wereld en 3de plek in veganisme

Plaatje hierboven: Op 2 november 2011 werd in Tel Aviv het Museum voor Kunst geopend in de nieuwe Herta & Paul Amir Building [beeldbron: Bustler]

Tel Aviv is uitgeroepen tot de vijfde meest creatieve stad ter wereld, alleen na Parijs, Barcelona, ​​Dublin en Londen, volgens onderzoek van Inkifi, een printfotograafbedrijf dat gespecialiseerd is in het omzetten van persoonlijke foto’s in kunst aan de muur.

In een rapport schreef Inkifi over Tel Aviv:

Deze historische Israëlische stad is gevuld met creativiteit, met meer dan vijf kunstgalerijen per vierkante mijl en door UNESCO erkende architectuur. In een planeet gevuld met zoveel schoonheid en diversiteit, is het niet moeilijk om creativiteit en inspiratie te vinden in enkele van ’s werelds meest opmerkelijke steden. Sommige steden hebben zelfs naam gemaakt in de wereld van kunst, muziek, architectuur en andere creatieve ondernemingen … Dus als je op zoek bent naar een vleugje creatieve inspiratie, welke steden moet je dan toevoegen aan je reiswens? Lijst?

Op basis van de gegevens stelde Inkifi een lijst samen met steden die kunstliefhebbers moeten toevoegen aan hun ‘bucketlist’-accounts voor een aantal verschillende kunstscènes, waaronder galerijen, muziek- en comedyclubs, theaters, straatkunst, Instagrams, bouwarchitectuur en Standbeelden.

Tel Aviv stond op nummer 5 vanwege de diverse kunstscène en de beroemde architectuur. Hoewel het de meeste kunstgalerijen per vierkante mijl heeft, behaalde de Witte Stad meestal gemiddelde scores voor de rest van de categorieën, waardoor het een meer afgeronde en verspreide scène werd, in tegenstelling tot Miami of Los Angeles, die voornamelijk met muziek bezig zijn En uitvoerende kunsten.

“Deze historische Israëlische stad is gevuld met creativiteit, met meer dan vijf kunstgalerijen per vierkante mijl en door UNESCO erkende architectuur’, zei Inkifi. Op de achterstand in Tel Aviv stonden New York, Milaan, Los Angeles, Miami en Porto, Portugal.

De stad met de meeste monumenten, theaters en muziekclubs per vierkante mijl was Parijs, dat op de eerste plaats op de lijst stond. Parijs kreeg ook de meeste zoekopdrachten op Instagram voor mensen die straatkunst wilden vinden of voor mensen die foto’s van straatkunst hebben gepost.

Veganisme in Israël
Vorige maand kwam Israël op de 3de plaats in de wereld in de lijst van toplanden van Chef’s Pencil voor veganisten in 2020, achter het VK en Australië.

Meer dan 5% van de Israëli’s zegt dat ze veganistisch zijn, en de veganistische cultuur van het land en de overvloed aan plantaardige gerechten hebben Israël op de voorgrond gebracht van discussies over zijn veganistische dominantie.

Het mediterrane dieet biedt echter het grootste deel van de allure van de veganistische keuken die in Israël wordt aangeboden, niet de neiging van de burgers naar vleesproducten. Chef’s Pencil’s reactie:

Uniek aan dit nieuw gevormde land is de mix van het traditionele mediterrane dieet van het gebied en de strikte voedingswetten van koosjer voedsel – de scheiding van vlees, zuivel en parve, dat vrijwel veganistisch is, afgezien van de visgelatine en honing, Wat betekent dat het gemakkelijk is om veganisme te omarmen.

Bovendien voegt de constante instroom en mix van immigrantenculturen een andere smaak toe aan veganistisch straatvoedsel, en voegt het een onderscheidende factor toe aan de omringende cultuur terwijl het bijdraagt ​​aan de populariteit ervan.

Een reactie achterlaten