Mijn gewezen vriendin Marina was gedurende jaren verslaafd aan een bepaalde man, dat was de voor haar onweerstaanbare Wannes. Hij was niet echt een adonis, maar bezat vele andere talenten. Zo was hij onder andere de bezitter van twee Porsches en had hij naast Marina nog een minnares die hij elke zondag intiem bezocht. Dan werd de zorg voor Marina toevertrouwd aan Gert (19), de zoon van Wannes. Ik bespaar u de details, maar ik ken ze wel, laat ons zeggen: de milf in Marina deed haar best en het kind des huizes kwam aan zijn trekken. Wannes was content. Ik zal toch nog iets verklappen: soms nodigde Gert wat vriendjes uit, dan werd het extra gezellig, mama verwende haar zoontjes, én ze genoot zelf. Maar wat haar tergde en kwelde: dat alles precies op bevel van Wannes geschiedde, het was zijn fantasie-scenario, bij uitstek erg afstandelijk, en het leek compleet liefdeloos.

Ik weet van Marina dat Wannes als een dubieuze vaderfiguur voor haar fungeerde. Hij had gezag over zijn liefdesvrouw alsof zij zijn dochter was, er zat zelfs een incestueus reukje aan hun relatie. Wannes bezat en beval en nam, hij kon haar plooien naar zijn meest extravagante ideeën, zowel familiaal als seksueel, zelfs de mix van de twee. Marina was willoos en machteloos als Wannes opdook.
En die man kwam van overal. Ook als hij afwezig was beheerste hij haar hart en haar gedachten. Een gestrenge sekspapa!

Voordien was Marina in dezelfde mate verliefd geweest op een andere man, maar die heeft ze nooit kunnen versieren, ondanks het feit dat hij bij herhaling bleef zeggen dat zij zijn mooiste meisje was. Ze aanbad hem, ze liep jarenlang achter hem aan, ze zat zelfs bij zijn sterfbed. Ze sliep tijdens zijn allerlaatste nacht dicht naast hem, tot hij definitief vertrok. Marina brak en zocht daarna onvertogen naar een vervanger voor haar bovenal geliefde… vader, haar platonische minnaar die haar enkel in dolle (verboden) fantasieën had aangeraakt.

Ik heb haar papa nog gekend, een volkse dandy, fabrieksarbeider in chique kostuums, een man die van uiterlijke schoonheid zijn exclusieve hobby had gemaakt. Zijn echtgenote snapte er niks van, maar zijn dochter adoreerde hem, zij wou zijn prinsesje zijn, zelfs zijn luxe-vrouwtje.
Ik vind dit niet uit, het is Marina die me dat in deze discrete bewoordingen heeft verteld.
Haar vader was haar liefdesgod, zij onderwierp zich zo graag aan hem.

Ook ik speelde een beslissende rol in haar leven, ik kon haar tenslotte wegtrekken bij de voor haar in wezen destructieve Wannes.
Om kort te gaan, hij wist dat zij in haar blinde verslaving aan hem – haar ersatz-vader – zich als zijn seks-slavinnetje wilde gedragen. Dat ging ver, zelfs met gevaar voor de geestelijke gezondheid van Marina, dus ik greep in, halvelings op haar vraag, helemaal met haar permissie. Ze is me daar steeds dankbaar voor gebleven, ondanks dat ik haar persoonlijk niks beloofde, zeker geen liefde.

Maar daarmee was het perverse liedje van Wannes niet uitgezongen, hij dook terug op, zijn liederlijkheid leidde hem naar een andere vriendin van mij, de charmante Chantal. Ze sprak me op zekere dag van een vent met twee Porsches en ik dacht meteen: daar hebt ge hem weer, het erotische spook is heropgedoken!

Chantal was op haar hoede, zeker nadat ik voor haar het ware beeld van de man had uitgeklaard, met zijn troebele verleden en zijn gedrag als zinnelijke aasgier. Wannes diende zich bij haar aan als het polyvalente en multi-getalenteerde mannetjesdier, wat niet geheel onwaar was, maar ook perfect van pas kwam voor Chantal. Ze zat midden in een verbouwing, maar was nogal krap bij kas geraakt. Bijklussen kon niet meer, de hoogdagen van haar glitter & glamour waren voorbij, voordien was ze om den brode een zeer sexy animeermeisje geweest, nu nog een (weliswaar lovenswaardige) pronte vrouw met oren en pootjes aan, dat zag ik en dat zag vooral Wannes. Hier maakte Chantal handig gebruik van, ze zette Wannes aan het werk in haar huisje en beloofde hem geile boter bij de vettige vis van zodra de klus geklaard was. Wannes liep zijn dikke pik achterna en sloofde zich wekenlang uit voor Chantal, zij deed ondertussen haar boodschappen met zijn Porsche, daarna nog (ongehaast) een terrasje of ze pikte mij op voor een relax ritje.

Een niet onbelangrijk detail: Chantal had nog een rekening te vereffenen met een andere man, haar macho vader, een incestueuze misbruiker en dronken driftkikker die ongenadig op haar moeder sloeg en afgedwongen troost had gezocht bij zijn dochter. Als twee druppels water het vieze en voze karakter van Wannes, verduidelijkte ze me, afgezien van de drank was de gelijkenis treffend.
Dus liet ze hem (bewust en zonder last van haar geweten) lustig bricoleren in haar huis.
Ik weet dat Wannes niet veel verder is geraakt dan het korte zicht op twee blote tieten, telkens als beloning voor elke trip met een van zijn Porsches. Akkoord, Chantal was op haar manier wreed onbarmhartig, maar ze nam hier meedogenloos wraak op de barbaarsheid van mannen en de hardheid van het bestaan.

Zoals voorspelbaar werd de (te snel hitsige) Wannes ontslagen toen de werken af waren. Met gierende banden is hij uit het leven van Chantal weggesjeesd, hij probeerde het nog even terug bij Marina, maar daar stak ik weer een stokje voor. Zelfs een kerel met twee Porsches is op snelheid te pakken als het gezond verstand en een beetje lepe moraal wordt ingezet. Dag en vaarwel Wannes.

Dit was een dubbel gemengd verhaal over liefde en haat van dochters en vrouwen tegenover vaders en minnaars.
Hun geluk werd familiaal belast en verzwaard, doorgetrokken van de wieg tot de kist, met seks en incest.
Marina was verliefd op haar vader en viel daarom weerloos in de armen van Wannes.
Chantal haatte haar pa en vermorzelde daarom zo genadeloos diezelfde Wannes.
De zaadjes van de kindertijd bloeien verschroeiend door bij het later liefdeslijden.