Intelligentie wordt gekenmerkt door het vermogen om te veranderen. Menselijke intelligentie is het resultaat van generaties natuurlijke selectie van hen die het vermogen hadden zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. We moeten niet bang zijn voor verandering. We moeten ervoor zorgen dat het in ons voordeel werkt.
We hebben allemaal onze rol te spelen om ervoor te zorgen dat wij, en de generatie na ons, niet alleen de gelegenheid hebben maar ook de vastberadenheid om jong te beginnen met het studeren van een wetenschappelijk vak, zodat we ons potentieel kunnen vervullen en een betere wereld kunnen scheppen voor heel de mensheid. We moeten de studie over hoe kunstmatige intelligentie (KI) zou moeten zijn, over de theoretische discussie heen tillen en actie ondernemen om ervoor te zorgen dat we kunnen plannen hoe KI kan worden. We hebben allemaal de potentie om de grenzen van wat geaccepteerd is of verwacht wordt, te verschuiven en groot te denken. We staan op de drempel van een brave new world. Het is een spannende, onzekere plaats om te zijn, en wij zijn de pioniers.
Toen we het vuur hadden uitgevonden, maakten we er herhaaldelijk een potje van en vonden we de brandblusser uit. Met krachtiger technologieën als kernwapens, synthetische biologie en een sterke kunstmatige intelligentie moeten we nu echter vooruitdenken en ons erop richten dat we de dingen direct goed doen, omdat dit misschien de enige kans is die we krijgen. Onze toekomst is een wedloop tussen de groeiende macht van onze technologie en de wijsheid waarmee we die gebruiken. Laten we ervoor zorgen dat de wijsheid wint.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *