Met je luxewagen in de file door de schuld van de Joden!

Niemand die er vandaag nog aan twijfelt dat vele Gazaanse Palestijnen bittere armoede leiden.

Maar slechts weinigen weten dat er in Gaza bijna duizend miljonairs (plaatje hierboven) wonen die grof geld verdienen aan de miserie van het gewone volk. Het grote geld en weelde is te vinden bij de terreurgroep Hamas die de Strook controleert sinds 2007 en een dozijn andere terreurgroepen die hun lot verbonden hebben aan Hamas.

Bankrekeningen en onroerend goed zijn moeilijk te controleren maar een zichtbare barometer voor de verborgen weelde in Gaza zijn bijvoorbeeld auto’s die uiteraard op de openbare weg komen en zichtbaar zijn voor iedereen die kan zien én … wil zien.

Voorheen werden auto’s, in het bijzonder luxewagens, Gaza binnen gesmokkeld via tunnels die Egypte met Gaza ondergrond verbindt. Ook werden vanaf 2011 als gevolg van de Arabische Lente (plaatje hieronder) vele luxewagens vanuit Libië naar Gaza gesmokkeld.

De meeste auto’s die in Gaza aankomen, zijn BMW VOLVO en MERCEDES BENZ, allemaal nieuw, met nul km op de teller. Daar werden echte woekerprijzen voor betaald tot wel $ 140.000. Na een versoepeling van de blokkade komen de wagens toe in de haven van Ashdod en via Israël in Gaza wat de de prijs met 70% deed dalen (plaatje hieronder opslag in Ashdod).

Er is geen vraag naar goedkope auto’s in Gaza… .. Het importproces is nog steeds niet definitief opgelost vanwege een gebrek aan overeenstemming tussen Hamas en de Palestijnse autoriteiten, die verband houden met de vraag van Hamas om een ​​groot deel van de financiële inkomsten uit de nieuwe auto’s die wachten om geïmporteerd te worden.

Er zijn vandaag bijna 100.000 luxe auto’s in Gaza.  Gekende verdelers van luxewagens in Gaza zijn bijvoorbeeld Al-Abbas BMW-Merecedes-Benz en Al Salama Motors:

Hierboven een Ford Explorer XLT 4WD en hieronder deze Mercedes Benz CLA 2020, een witte sportwagen BMW 328i en daaronder enkele auto’s van Mercedes E-klasse

En waarom niet op vakantie gaan in een leuke auto? Zoals hieronder met een gele Mercedes aan de grensovergang van Rafah in Gaza naar Egypte:

En ja, files zijn er ook in Gaza, ongelooflijk maar waar!

Palestinians stand next to cars in Gaza City on February 20, 2018 during a traffic jam .Photo by Ashraf Amra

Een reactie achterlaten