Artikel uit Brabosh 30 januari 2020

Terwijl Israël vorige week tientallen wereldleiders organiseerde voor het World Holocaust Forum, sloeg het cyberafweersysteem van het land honderden cyberaanvallen af ​​tegen de internationale luchthaven van het land en de vliegtuigen van de wereldleiders.

Onder aanhaling van functionarissen van de Airports Authority Cyber ​​Division meldde Channel 12 zondag dat minstens 800 verschillende cyberaanvallen donderdag op Israëlische luchtvaart waren gericht, terwijl wereldleiders, waaronder de Amerikaanse vice-president Mike Pence en de Russische president Vladimir Poetin, in het land landden.

Alle aanvallen werden met succes afgeslagen, zeiden ambtenaren. De aanvallers kwamen uit Iran, China, Noord-Korea, Rusland en Polen, aldus het rapport. De aanslagen “waren gericht op de luchthaven en de vliegtuigen“, zei het rapport, “en waren gericht op het verstoren van de vliegroutes van meer dan 60 vliegtuigen met staatshoofden, koningen en presidenten.

Ambtenaren zeiden dat Israël voorbereid was op de aanval omdat veiligheidsvoorbereidingen voor de diplomatieke bijeenkomst op hoog niveau de planning omvatten voor precies dergelijke aanvallen.

De aankondiging kwam slechts twee weken na een kabinetsbesluit van 12 januari dat de luchtvaartinfrastructuur van Israël onder bescherming van de National Cyber ​​Security Authority plaatste, een afdeling van het kantoor van de premier die de cyberverdediging van het land coördineert.

De groeiende alomtegenwoordigheid van netwerksystemen op luchthavens, verkeerstorens en vliegtuigen heeft het gevaar vergroot dat hackers met succes binnendringen in luchtverkeerscomputers en chaos en verwoesting veroorzaken. De VS, Israël en andere landen hebben de afgelopen jaren allemaal op de dreiging gereageerd door de investeringen in cyberverdediging voor deze systemen drastisch te verhogen.

‘Hercules’, een speciaal project van de Israëlische autoriteit voor cyberveiligheid, werd in 2017 gelanceerd om de gevaren voor de luchtvaart in kaart te brengen en oplossingen te ontwikkelen, waaronder O&O, internationale samenwerking en nieuwe training voor piloten en ander gerelateerd personeel voor het omgaan met cybernoodsituaties.

Een reactie achterlaten