11-jarige jongen uit Gaza wordt 6.000ste kind gered door Israëlische humanitaire groep

Een 11-jarige jongen uit de Gazastrook, Mazen, werd deze maand het 6.000ste kind dat gered werd door de Israëlische humanitaire organisatie Save a Child’s Heart (SACH) met steun van de Duitse stichting BILD hilft e.V. Ein Herz für Kinder.

Kort nadat Mazen was geboren, diagnosticeerden artsen in Gaza bij hem een ​​gecompliceerde aangeboren hartaandoening waarvoor meerdere medische procedures nodig waren. Naarmate Mazen ouder werd, kreeg hij ademhalingsproblemen. Om te overleven had hij een spoedoperatie nodig.

Er zijn geen centra voor interventionele hartbehandeling in de Gazastrook en het aantal patiënten in kritieke toestand is verslechterd onder de COVID-pandemie.

Twee in Gaza gevestigde artsen, Abdalraheem Said en Hany Al Faleet, zijn verantwoordelijk voor het screenen van alle pediatrische hartpatiënten in Gaza uit het zuidelijke deel van Gaza in het European Gaza Hospital.

“Een grote uitdaging voor ons is dat we niet alleen verantwoordelijk zijn voor het ‘toedienen van medicijnen’, maar ook voor het helpen van patiënten over de grens voor zorg,” zei Al Faleet, die Mazen doorverwees naar zijn Israëlische partners bij Save a Child’s Heart in Holon, Israël. .

In Israël werd Mazen behandeld in het SACH International Pediatric Cardiac Care Center in het nieuwe Sylvan Adams Children’s Hospital in het Wolfson Medical Center. Bij aankomst werd Mazen onderzocht door Dr. Alona Raucher Sternfeld, directeur van Pediatric Cardiology, en vervolgens behandeld in het katheterisatielab van het centrum door Dr. Sagi Assa, aead van de Interventional Pediatric Cardiac Care Unit.

Assa en zijn team pionieren met het gebruik van sluitingen die complexe hartkatheterisatieprocedures mogelijk maken om gaten in harten te sluiten zonder dat een openhartoperatie nodig is. Het SACH-centrum en het Pediatric Cardiac Care Center zijn de enige medische instellingen in de regio die deze techniek momenteel gebruiken voor gevallen zoals Mazen.

De missie van Save a Child’s Heart is het verbeteren van de hartzorg bij kinderen in ontwikkelingslanden over de hele wereld door middel van chirurgie, medische missies en medische training. SACH heeft het leven gered van 6.000 kinderen uit 63 landen, van wie 50% Palestijnse kinderen uit Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

Elke week houdt SACH een wekelijkse cardiologiekliniek voor Palestijnse kinderen in haar faciliteiten in Holon. In 2018 ontving SACH de UN Population Award als erkenning voor zijn rol bij de transformatie van de cardiale zorg voor kinderen in Afrika.