De meeste vaccins in Gaza worden gewoon weggegooid; Israëlbashers zwijgen even

De meeste COVID-19-vaccins in Gaza zijn ongebruikt. Mensen die tegen Israël schreeuwden over de gezondheidscrisis zijn plotseling erg zwijgzaam. Wat is er aan de hand?

Het Arabische dagblad uit Qatar, Al Jazeera berichtte enkele dagen geleden:

Meer dan vijf maanden sinds de aankomst van de eerste batch COVID-19-prikken in de Gazastrook, werd de uitrol van het vaccin in de belegerde kustenclave ontvangen met algemeen wantrouwen en, in veel gevallen, regelrechte weigering.

Volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid van Gaza hebben tot nu toe zo’n 98.000 mensen – of iets minder dan vijf procent van de twee miljoen inwoners– een injectie gekregen.

Er zijn ook ongeveer 336.300 vaccindoses gedoneerd uit verschillende landen, waaronder Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten, evenals via het wereldwijde COVAX-programma.

Er zijn dus minstens 140.000 doses in Gaza die blijven, als alle mensen die twee doses hebben gekregen.

Maandenlang lazen we artikelen en opiniestukken over hoe verschrikkelijk het was dat Israël geen vaccins aan Gaza leverde – en toch wilden de inwoners van Gaza nooit het vaccin hebben.

Het artikel geeft Israël natuurlijk de schuld en beweert dat het medische establishment in Gaza verlamd is vanwege de “belegering” (Israël blokkeert geen medische benodigdheden, maar de PA wel) of door faciliteiten die tijdens de oorlog beschadigd zijn geraakt omdat Hamas militair materieel in de buurt.

Dat heeft allemaal niets te maken met het feit dat de inwoners van Gaza het vaccin niet willen, en het ICRC werkt eraan om de inwoners van Gaza duidelijk te maken dat de injecties niet schadelijk zijn.

Anti-Israëlische NGO’s en mensenrechten groepen kijken even de andere kant op ….

Dus wat gebeurde er met al die mensen die zo bezorgd waren over het leven van Gazanen die het risico liepen om COVID te krijgen?

Ze zeggen geen woord.

Ze bieden niet vrijwillig aan om pakkende afbeeldingen te maken voor Palestijnen in Gaza om de feiten over de effectiviteit van de vaccins te leren kennen. Ze doneren geen geld om de onderwijscampagne te helpen.

Evenzo hebben de wereldmedia hun belangstelling voor de kwestie van vaccins in Gaza verloren. Ze bewijzen allemaal elke dag dat hun vermeende interesse in het welzijn van de Palestijnen slechts een masker is voor hun haat jegens de Joden in Israël.