Israël bereidt zich voor op een nieuwe oorlog tegen Hamas & Co in Gaza

IDF-stafchef luitenant-generaal Aviv Kochavi zei dat de voortgang van het Iraanse nucleaire programma ertoe heeft geleid dat de IDF haar operationele plannen heeft versneld, en het onlangs goedgekeurde defensiebudget weerspiegelt dit.

“De IDF werkt systematisch en op verschillende manieren om de invloed van Iran in het Midden-Oosten te verminderen”, zei Kochavi.

De stafchef verwees naar het raketvuur vanuit de Gazastrook en naar de voortdurende lancering van brandgevaarlijke ballonnen vanuit de enclave:

De IDF bereidt zich met een gezamenlijke inspanning voor op de mogelijkheid van een nieuwe operatie in Gaza. We accepteren en zullen geen schending van onze soevereiniteit accepteren, wie er ook achter zit, en Hamas is verantwoordelijk voor alles wat er in de Gazastrook gebeurt.

Tegen de achtergrond van de kritiek op de IDF voor het verhogen van de pensioenen van gepensioneerde vaste militairen, zei de stafchef dat het verhogen van de salarissen van dienstplichtigen in het algemeen en soldaten in het bijzonder een belangrijke en waardevolle kwestie is. “De minister van Defensie, de minister van Financiën en ik werken er hard aan om het persoonlijk te promoten.”

Het defensiebudget voor de jaren 2021-2022 zal naar verwachting ongeveer NIS 58 miljard per jaar bedragen. Het Iron Dome-systeem bespaarde NIS 500 miljoen tijdens Operatie Guardian of the Wall in mei en NIS 300 miljoen tijdens Operatie Protective Edge in 2014 door schade aan civiele infrastructuur te voorkomen. waarvoor de overheid een vergoeding zou hebben verstrekt.

Hamas regering vernietigen

De voormalige bevelhebber van het Zuidelijk Commando (2001-2003), oud majoor generaal Yom-Tov Samia, riep woensdag Israël op om het offensief te nemen, in plaats van constant te reageren op terreur.

“We zijn 16 jaar na de terugtrekking uit de Gazastrook”, vertelde Samia aan 103 FM Radio. “Dat was de laatste stap die Israël in Gaza zette. Sindsdien? We reageren. Als de staat Israël een strategie had met betrekking tot de Gazastrook, dan zijn de resultaten van de test dat die is mislukt.”

Samia zei ook dat …

  • “In de jaren sinds Israël zich terugtrok uit Gaza, heeft de staat Israël geen onmiddellijke hulp geboden aan degenen die uit de Gazastrook waren verdreven. We vertrokken op een haastige en onjuiste manier. We hebben geen militaire laars achtergelaten op de grond verbonden we de Gazastrook met de Sinaï. We vertrokken snel en we zorgden ervoor dat binnen een jaar en een kwart Hamas aan de macht kwam.”
  • “Al 40 jaar hebben we alleen maar acties ondernomen om Iron Domes te beschermen en terug te trekken. We hebben geen aanvalsinitiatief en dat is de enige manier om met terreur om te gaan. De staat Israël heeft als staat geen andere keuze dan een beslissing te nemen om de Hamas-regering in de Gazastrook te verslaan en de Palestijnse Autoriteit terug te brengen.”
  • “De staat Israël heeft de vorming van Hamas tot stand gebracht en de staat Israël heeft Hamas aan de macht gebracht. Ik ben het ermee eens dat het niet eenvoudig is om 14 jaar mislukking goed te maken. Ik hoop van harte dat de regering haar strategie, aanpak en pad zal veranderen.”