Terroristen in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit verdienen meer dan artsen of leraren

Een veelvoorkomend motief in dit land is dat leraren betaald moeten worden als basketballers. In de Palestijnse Autoriteit zouden leraren betaald moeten worden als terroristen.

Een nieuw beleidsdocument van IDSF – Habithonistim , een organisatie van gepensioneerde Israëlische militaire leiders die opkomt tegen terrorisme, gaat dieper in op enkele implicaties van het ‘Pay to Slay’-programma van de PA/PLO, dat terroristen beloont voor het doden van Israëli’s en Amerikanen.

Terwijl anti-Israëlische activisten de Joodse Staat aanvallen vanwege de staat van de gezondheidszorg in de PLO-gebieden, is het de PLO die ervoor kiest om het geld uit te geven aan terrorisme, niet aan gezondheidszorg.

Zoals het Habithonistim-rapport opmerkt:

“In 2018 bedroeg het budget van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat verantwoordelijk is voor de gezondheid van 5 miljoen inwoners, $ 530 miljoen USD ($ 111,6 USD per hoofd van de bevolking per jaar), terwijl het budget dat de begunstigden van terroristen, die 12.200 gevangengenomen en vrijgelaten gevangenen dienen, en 37.500 familieleden van “martelaren” en gewonde terroristen, die een minuscuul deel van de bevolking vormen, staat op $ 370 miljoen USD ($ 8.820 USD per hoofd van de bevolking per jaar). Dit betekent dat de PA 78,98 keer meer budgetten per hoofd van de bevolking toekent aan terrorisme dan aan gezondheid.”

Wat leraren betreft, wordt het niet veel beter.

“In vergelijking met het wereldgemiddelde, staat het inkomensniveau van een Palestijnse terrorist die 30 jaar in de gevangenis of hoger zit op de 18e van de wereld. Hij/zij verdient 4 keer het gemiddelde Palestijnse salaris en 8 keer het gemiddelde Palestijnse minimumloon. Het beleid van de PA maakt het vijf keer winstgevender om een ​​veroordeelde terrorist te worden dan een leraar.”

Het rapport merkt ook op dat terroristen vele malen meer verdienen dan artsen of ingenieurs. Je krijgt waar je voor betaalt en de Palestijnse Autoriteit/PLO kiest ervoor om terrorisme te financieren. En dus krijgt het terroristen van wereldklasse en zeer slechte gezondheidszorg en onderwijs.

“Na hun 30e jaar in de gevangenis, bereiken hun salarissen $ 3.750 USD per maand, gelijk aan het salaris van de president van het Palestijnse Hooggerechtshof, en acht keer het gemiddelde minimumsalaris in Gaza en in Judea en Samaria (“de Westelijke Jordaanoever”). Het is ook 4 keer het gemiddelde maandsalaris per hoofd van de bevolking dat door Palestijnen wordt verdiend.”

Prioriteiten.

Dit alles wordt gefinancierd door Amerikaanse, Europese en Japanse belastingbetalers. En onder de regering van Biden is de geldstroom naar de terroristen weer op gang. Al het gepraat over humanitaire hulp kan het simpele feit niet verhullen dat de PA vertrouwt op buitenlandse hulp om haar basisdiensten te leveren, terwijl het zich richt op terrorisme en moord.