Shin Bet onthult hoe Hamas minderjarigen rekruteert voor aanslagen in Judea & Samaria

Plaatje hierboven: Duizenden Palestijnse jongens tussen 12 en 16 jaar nemen jaarlijks deel aan de zomerkampen die worden georganiseerd door Hamas en de Islamitische Jihad in de stad Rafah in de zuidelijke Gazastrook. Ze krijgen er een militaire opleiding en leren hoe omgaan met wapens [beeldbron: AFP/Zei Khatib]

Gerekruteerd door Hamas online werden twee minderjarige Palestijnen in Judea & Samaria belast met het orkestreren van schietaanvallen en ontvoering van Israëlische burgers.

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet onthulde op maandag 9 november de inspanningen van Hamas om minderjarigen te rekruteren voor terroristische aanslagen in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever.

Volgens een persbericht arresteerde de Shin Bet in oktober twee minderjarigen die in de gemeenschap van Beit Umar in Judea woonden. Een volgend onderzoek onthulde dat Hamas de twee had gerekruteerd in een outreach-inspanning die zich uitstrekte over meerdere sociale platforms en enkele maanden duurde.

Het arsenaal van de jonge snaken

De Shin Bet wees naar Balal Kardi, een in Gaza gevestigd lid van de militaire cybereenheid van Hamas, als de recruiter van de twee. Volgens de Shin Bet moest het paar geld, wapens en kleding ontvangen om aanvallen uit te voerenin Judea & Samaria. De twee hebben naar verluidt ook geprobeerd geïmproviseerde explosieven te maken, maar met weinig succes.

Hamas had hen een aantal opdrachten gegeven, waaronder het verzamelen van inlichtingen over Israëlische nederzettingen en troepen van de Israel Defense Forces in het gebied. De terreurgroep uit Gaza wilde ook dat de minderjarigen een schietaanval en een ontvoering van een Israëlische burger zouden opzetten, waarbij ze een financiële beloning voor hun daden werd toegezegd en beloofde hen de verantwoordelijkheid daarvoor op zich te nemen.

Deze maand diende de aanklager bij de Jeugdrechtbank aanklachten in tegen de potentiële aanvallers.

Ter vergelijking enkele plaatjes van de ‘zomerkampen’ van de Hitlerjugend, de jongerenbeweging van Adolf Hitler, waaruit de SS recruteerde tijdens het Derde Rijk. Onderaan eentje van 25 maart 1934. Wie wil weten waar Hamas en Co hunne mostaard halen, hoeft slechts terug te kijken in de geschiedenis van de mensheid. Alsof de tijd in Gaza is blijven stilstaan. [bron: Yad Vashem]

Een reactie achterlaten