Israëlische Arabieren: ‘Wij willen niet leven in de nachtmerrie van een Palestijnse staat’

Inwoners van de ‘Driehoek’ van Israëlisch-Arabische steden en dorpen in het district Haifa hebben het Midden-Oosten vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump verworpen, volgens welke hun gemeenschappen zouden worden overgebracht naar een Palestijnse staat, meldde Ynet.

Volgens het ‘Deal of the Century’ voorstel van de regering Trump, dat op dinsdag werd vrijgegeven…

… waren deze gemeenschappen, die zich grotendeels zelf identificeren als Palestijnen, oorspronkelijk aangewezen om onder Jordaanse controle te vallen tijdens de onderhandelingen over de Wapenstilstandslijn van 1949, maar uiteindelijk werden door Israël behouden om militaire redenen die sindsdien zijn verzacht. De visie overweegt de mogelijkheid, onder voorbehoud van overeenstemming tussen de partijen, dat de grenzen van Israël opnieuw worden ingetrokken, zodat de Triangle Communities onderdeel worden van de staat Palestina.

Naast Umm al-Fahm werden de Triangle-gemeenschappen van Kafr Qara, Ar’ara, Baqa al-Gharbiya, Umm al Fahm, Qalansawe, Kafr Qasim, Tira, Kafr Bara, Taybeh en Jaljulia allemaal genoemd in het Amerikaanse vredesplan.

Triangle Communities

“Dit is een nachtmerrie die niet kan worden geïmplementeerd”, zei burgemeester van Taybeh, Shuaa Massarweh Mansour tegenover Ynet. “Vrede wordt gesloten met de vijand. We zijn inwoners van de staat en we zijn niet de vijand,” zei Mansour.

Ondanks zijn lippendienst aan het“ heroïsche Palestijnse volk ”en de afkeuring van de Israëlische leider, is het duidelijk dat het leven in de democratische Joodse staat de voorkeur verdient boven het leven onder de PA, waar degenen die zich verzetten tegen het regime worden gemarteld en / of vermoord.

Hoewel ze het niet openlijk willen toegeven, is dat de Israëlische Arabieren in de Driehoek niet op een ochtend willen wakker worden en ontdekken dat ze burgers zijn geworden van een Palestijnse staat. Het is veel makkelijker voor hen om Israël te beschuldigen van racisme dan toe te geven dat ze niet willen deel uitmaken van een Palestijnse staat.

Een reactie achterlaten