Tel Aviv uitgeroepen tot 8ste beste stad ter wereld, volgens Time Out

De stad Tel Aviv is gerangschikt als de achtste van de 37 “beste steden ter wereld in 2021”, volgens een wereldwijd onderzoek dat donderdag is vrijgegeven door de wereldwijde editie van Time Out magazine.

Het werd ook beschouwd als de “leukste” stad ter wereld.

Voor het tweede jaar op rij werden we uitgeroepen tot de ‘leukste’ ter wereld en werden we waarschijnlijk omschreven als ‘goed voor mensen zoals ik’,” schreef Dan Savery Raz, de in Tel Aviv wonende schrijver. tweede in de categorie ‘eten en drinken’ “achter Shanghai.

De resultaten waren gebaseerd op de Time Out Index: een peiling onder 27.000 stedelingen van over de hele wereld, in steden als Melbourne, Tokio, San Francisco en meer. De cultuurpublicatie vroeg om meningen over eten en cultuur, gemeenschapsprojecten, groen en duurzaamheid.

We waren op zoek naar de steden die niet alleen aan het nu dachten, maar ook aan de toekomst. Degenen die het leven beter maken, zowel voor ons als voor onze kleinkinderen,” zei Time Out-schrijvers.

Volgens de peiling zei 81 procent van de inwoners van Tel Aviv dat hun stad ‘leuk’ was en dat 84 procent zei dat ze zich daar konden uiten. Time Out benadrukte ook de ruime keuze aan veganistische opties, het uitstekende nachtleven en Tel Aviv als thuisbasis van de grootste Pride Parade in de regio.

De Witte Stad staat ook bekend om de Carmel Market, het ‘pulserende hart van de stad’ waar de lokale bevolking naast bier en arak ook kruiden, hummus en gratis en biologische producten verkoopt.

Tel Avivians zijn een gehard stel. Toen Covid het toerisme toesloeg, drukte deze hightech hub op de Reset-knop. De pandemie zorgde ervoor dat de ‘stad die nooit stopt’ een welverdiende pauze nam. Ruimtes zoals Dizengoff Square en Park HaMesila waren gastheer voor picknicks, optredens, vertoningen en lezingen. Na de lockdowns leidde Israël de vaccinatierace en het duurde niet lang voordat de lokale bevolking weer cappuccino’s nipte in cafés en yoga op het strand deed“, schreef Raz.

De stad Tel Aviv heeft een klap gekregen na meer dan een jaar van weinig tot geen toeristen, afgelaste sociale bijeenkomsten en de strijd tegen COVID-19, maar in 2021 keerde de Tel Aviv Pride Parade terug, naast een hele reeks  Pride Month-festiviteiten, waar als een ander voorbeeld van Israël dat terugkeert naar het normale leven.

Hoewel de Delta-variant momenteel hoogtij viert, is het ambitieuze massavaccinatieprogramma van het land, dat momenteel een derde vaccinbooster voor 12 jaar en ouder omvat. Tel Aviv blijft unieke culturele programmering bieden tijdens de pandemie, waaronder COVID-vriendelijke date-avonden in badmeestertorens en sail- in’- bioscopen.

San Francisco (VS) behaalde de eerste plaats als beste stad ter wereld, gevolgd door Amsterdam (Nederland), Manchester (VK), Kopenhagen (Denemarken), New York (VS), Montreal (Canada) en Praag (Tsjechië).

Het Hayarkon Park in Tel Aviv, Israël [beeldbron: Time Out]