Tel Aviv staat op de tweede plaats na Silicon Valley in het Global Startup Ecosystem Report 2021

Skyline van Tel Aviv [beeldbron: Reuters/Corinna Kern]

Tel Aviv staat wereldwijd op de tweede plaats als Cleantech ecosysteem in het Global Startup Ecosystem Report (GSER): Cleantech Edition van Startup Genome, dat maandag werd gelanceerd op het CleanTech Forum 2022 in San Francisco.

Tel Aviv kwam op een goede tweede plaats na Silicon Valley en vóór belangrijke wereldwijde hubs in het veld, zoals Stockholm, Londen en Los Angeles.

Het Global Startup Ecosystem Report (GSER) is ’s werelds meest uitgebreide en meest gelezen onderzoek naar startups met 280 ondernemersinnovatie-ecosystemen en 3 miljoen geanalyseerde startups.

De Cleantech-editie kijkt naar het “wereldwijd concurrerende landschap van op technologie gebaseerde startups die zich richten op het verminderen van de impact op het milieu en het oplossen van de scale-upkloof in Cleantech.”

Het rapport bevat startups die zich toeleggen op hernieuwbare energie, transport, logistiek en meer.

Cleantech-ecosystemen worden gerangschikt op basis van tal van factoren, zoals ecosysteemprestaties, sterke punten van subsectoren, hiaten in succesfactoren, ecosysteemlevenscyclus en peer-benchmarking.

Het rapport benadrukte ook dat Noord-Amerika en Europa de top 25 van Cleantech-ecosystemen domineren, met respectievelijk 44% en 40%. Azië heeft twee ecosystemen in de top 25, en MENA en Oceanië hebben er elk één.

Startup Genome, ’s werelds toonaangevende beleidsadvies- en onderzoeksorganisatie voor regeringen en publiek-private partnerschappen, werkte samen met Tel Aviv Global, een initiatief dat werd gestart door het burgemeesterskantoor van Tel Aviv-Yafo en dat zich toelegt op het verbeteren van de wereldwijde positionering van de stad, om Tel Aviv’s “sterke punten tegen Cleantech-ecosystemen wereldwijd.”

De burgemeester van Tel Aviv, Ron Huldai, verklaarde dat

“Tel Aviv-Yafo lid is van de World Cities Climate Leadership Group (C40) en dus een leider is in het waarborgen van duurzaam beleid en innovatie om de klimaatverandering te bestrijden om wereldwijde duurzaamheid en gezondheid te bevorderen.

“Technologische innovaties spelen een cruciale rol in de wereldwijde uitdaging om de dreiging van klimaatverandering te verminderen en aan te passen.

“We zijn enorm trots dat de creatieve en ondernemende geest van Tel Aviv’s talent, met zijn kennis en investeringen, er niet alleen op gericht is om uit te blinken op het gebied van AI, Fintech & Cyber, maar ook in Cleantech, denkend aan de toekomst.”