Artikel uit website ‘Vlaamse Vrienden van Israël’ – 19 juli 2018

Wie onbevooroordeeld op zoek gaat naar de feitelijke waarheid achter het Arabisch-Israêlisch conflict en zich niet laat verblinden door de Palestijnse propaganda van de BDS-beweging, Hamas en de PA, een vat vol leugens en pulp, gedistilleerd uit aloude Jodenhaat, die al te gretig wordt overgenomen en verspreid door de locale linkerzijde in de landen van de EU, komt onvermijdelijk altijd uit op hetzelfde punt: niet Israël is de grote schurk, maar de Arabieren die Israël weigeren te erkennen als de natiestaat van het Joodse volk.

Burgemeester van Frankfurt, Uwe BECKER (°1969), is zo iemand. Hij is een boegbeeld van de partij van de Duitse christen democraten (CDU) is burgemeester en schatbewaarder van de Duitse stad Frankfurt am Main, deelstaat Hessen, die met een bevolking van ca. 736.000 mensen de 5de grootste stad van Duitsland is. Becker is onder meer voorzitter van de Vrienden van de Universiteit van Tel Aviv in Duitsland en zetelt als bestuurslid in de Duits-Israëlische Vereniging Frankfurt.


Uwe BECKER’s Kampf gegen Terror:

Israël heeft niet alleen het recht om zichzelf te verdedigen, maar de Israëlische regering heeft ook de plicht haar burgers te beschermen. De slechte sociale en economische situatie van Gaza is niet het gevolg van het Israëlische beleid, maar van het gewelddadige Hamas-regime dat de Gazastrook regeert sinds de gewelddadige omverwerping van de Fatah in 2007 nadat Israël zich terugtrok in 2005.

Democratie, de rechtsstaat, gelijke rechten voor vrouwen en mannen en de vrijheid van meningsuiting, van pers en van religie eindigen wanneer de politieke verantwoordelijkheid van de Palestijnse organisaties begint, hoewel de meeste Palestijnse vrouwen, mannen en kinderen verlangen naar vrijheid, vrede en veiligheid op dezelfde manier zoals Israëli’s dat doen.

Niemand belet Hamas Gaza tot een ideaal Palestijns voorbeeld te maken voor democratie en eerbiediging van de mensenrechten. Maar Hamas offert het goede van zijn eigen mensen op door het misbruik van macht en gebruikt zelfs hun eigen mensen als menselijke schilden, telkens wanneer zij Israël aanvallen.

Europees belastinggeld gaat naar Gaza, terwijl er onvoldoende garantie is dat dit geld echt gaat naar de bouw en wederopbouw van gebouwen in plaats van te worden misbruikt om terreurtunnels en andere terreurinfrastructuur te bouwen, voor het organiseren van rellen of om over te dragen naar de privérekeningen van de corrupte Hamas-leiders.

We moeten tot een consensus in Europa komen dat het enige antwoord op terreur enkel een sterke solidariteit met de staat Israël kan zijn.

Ja, de Israëlische regering zou moediger kunnen zijn in het bepalen van een mogelijk pad voor een langer proces van stabiliteit in de regio. En ja, er moeten meer stappen worden gezet naar een mogelijke vrede van beide kanten. Maar het grootste probleem voor het hele proces is het missen van een betrouwbare partner aan de Palestijnse kant.

Hoe minder Europa solidariteit ten opzichte van Israël vertoont en uitoefent, hoe sterker het Hamas en andere Palestijnse groepen aan wie de huidige instabiliteit hun verzekering van het bestaan ​​is, versterkt.

De EU zou haar financiële hulp aan de Palestijnen moeten bevriezen totdat zij hun huidige vormen van terrorisme stoppen en totdat zij de verloning en beloningsprogramma’s voor terroristen en hun families beëindigen.

Besluiten zoals de laatste resolutie van het Ierse parlement over de ondersteuning van de antisemitische BDS-beweging, doen niets anders dan alleen terroristische structuren stabiliseren. Ze helpen het Palestijnse volk niet.

Wat voor een soort van ‘vrij Palestina’ bedoelen sommige Europese politici, wanneer zij in deze richting argumenteren? Echte vrijheid voor Palestijnen kan alleen worden bereikt als er geen Hamas meer is dat zijn mensen onderdrukt.

Israël heeft niet alleen het recht om zichzelf te verdedigen, maar de Israëlische regering heeft ook de plicht haar burgers te beschermen. En onze Europese plicht is om solidair te zijn met Israël en zijn volk.

Geen enkel ander land in die onstabiele regio van het Midden-Oosten is zo nauw verbonden met de principes en waarden van onze Europese samenlevingen zoals Israël, maar jammer genoeg zijn teveel Europeanen te blind om echt te begrijpen dat het handhaven van die waarden in deze regio, wat tenslotte ook in ons eigen Europees belang is, de belangrijkste kern van het conflict is, althans in de huidige tijd.


Bronnen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *