Grootste veganistische festival ter wereld trekt duizenden mensen naar de Sarona-markt in Tel Aviv

Tel Aviv staat bekend als de veganistische hoofdstad van de wereld. Tienduizenden gepassioneerde veganisten kwamen genieten van een duizelingwekkende hoeveelheid eten, muziek en andere activiteiten. 50.000 geïnteresserden kwamen op woensdagavond naar de Sarona-markt met dezelfde aantallen die de komende dagen worden verwacht.

♦ Veganisme is volgens Be.Vegan een levenswijze waarbij men ernaar streeft om elk gebruik van dieren voor voeding, kleding, amusement, experimenten of eender welk ander doel te vermijden. Een vegan voedingspatroon is vrij van dierlijke producten. Met groenten, peulvruchten, noten, zaden en granen kan je zowat alles maken, van fastfood tot raw food, voor elk wat wils.

Veganistische kleding en schoenen stonden ook op het menu, waarbij de aanwezigen kwamen genieten van de ervaring van een volledig ‘wreedheidsvrije’ levensstijl. Israël heeft de afgelopen jaren een veganistische revolutie doorgemaakt, met talloze restaurants en winkels die inspelen op de groeiende vraag.

Een combinatie van een groeiend besef van de praktijken in de vleesindustrie en toegang tot een diverse eetcultuur heeft de Israëlische eetcultuur tot een perfecte storm gemaakt. Statistieken tonen aan dat Israël gastheer was voor het hoogste percentage veganisten ter wereld, meer dan 5% van de totale bevolking.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *