Vlaamse wonderboy Laurent Simons (10 j.) gaat in Israël biotechnologie studeren

De tienjarige Laurent Simons van België heeft de Israëlische ambassade in Brussel benaderd en gezegd dat hij graag zijn mogelijkheden voor geavanceerde studies in Israël wil verkennen.

Eerder deze week ontmoetten zijn ouders ambassadeur Emmanuel Nahshon. “Dit jonge Belgische genie wil studeren aan een universiteit in Israël en de wereld veranderen”, tweette Emmanuel Nahshon, de Israëlische ambassadeur in Brussel bij een foto waarop beiden elkaar de hand schudden voor de Israëlische vlag.

Deze jongen is erg begaafd en het is geweldig om hem als een van onze studenten in Israël te hebben. Het is een bron van trots dat dit kind heeft gekozen om in Israël te studeren,” zei ambassadeur Nahshon. “Het toont aan dat hij niet alleen een genie is, maar ook écht slim is.

Laurent Simons, geboren in Oostende op 26 december 2009 met een IQ van 145, voltooide reeds op zijn achtste het middelbaar onderwijs aan de Technische Universiteit van Eindhoven in de zomer van 2018. De bedoeling was dat hij zijn bacheloropleiding voltooide voor zijn 10de verjaardag, op 26 december vorig jaar.

Na een geschil met de instelling besloten zijn ouders om zijn studie te beëindigen, vertelde zijn vader Alexander Simons destijds aan het Duitse bureau DPA. Het is nog niet duidelijk aan welke unief Laurent nu gaat studeren. Laurent is vooral geïnteresseerd in biotechnologie, geneeskunde en bio-engineering en hoopt deze onderwerpen samen te bestuderen zodat hij zijn droom van het ontwerpen van prothetische organen kan vervullen als hij opgroeit.

Israël staat wereldwijd bekend om zijn technologische bekwaamheid op gebieden als cybersecurity, kunstmatige intelligentie, IT en slimme mobiliteit, blijft Israël ook erkenning krijgen voor zijn onschatbare bijdragen aan de wereld van de biotechnologie en de biowetenschappen – technologieën die de gezondheidszorg en de kwaliteit van leven helpen verbeteren voor miljoenen mensen wereldwijd.

In Israël zijn er meer dan 1.400 Israëlische bedrijven op het gebied van biowetenschappen, waaronder 300 farmaceutische bedrijven, bijna 600 bedrijven in medische hulpmiddelen en 450 bedrijven in de digitale gezondheidszorg die transformatieve innovaties ontwikkelen in neurowetenschappen, oncologie, immunologie, stamcelonderzoek en meer. In 2016 bereikte de export van life sciences uit Israël $ 6,9 miljard, wat het wereldwijde leiderschap van het land in de sector illustreert.

 

Een reactie achterlaten