In mijn stukje Roltrapliedjes van 17 augustus had ik het over de muzikale en zeer humane schoonheid van de plaatselijke familie Jordens in Baalrode. Nu ga ik weer over naar de lokale goorheid in datzelfde arme gat van een dorp. Het woordje gat is hier vast niet misplaatst.
Het was voor veel madammen niet alleen een kont en klare hobby maar ook een manier om makkelijk geld te verdienen. Ze ontvingen in den duik mannen met hun fluit. Soms werd er verhullend beweerd: ze tapten in het zwart. Dat kwam evengoed neer op een expliciet lullig verdienmodel. Na het gulle bier kwam het gulzige plezier, de rok ging graag omhoog na het erotisch voorspel met alcohol.

Zo ontving zwoele Irma, reefds toen een milf, elke werkdag haar klandizie aan mannen van ’s middags tot middernacht. Ze was beschikbaar van twaalf tot twaalf, de dag strekte er zich gewillig een halve etmaal uit, Irma lag lekker plat zolang het centjes opbracht. Je ging er binnen langs het tuinpoortje, je klopte twee keer op de ruit en haar prieel der lusten ontplooide zich, in de juiste plooi. Ik noteerde indertijd het getuigenis van de eeuwige vrijgezel Cyriel, in zijn bijna heroïsche dronkenschappen nam hij me lallend in vertrouwen. Als Irma bezet was, of weekenddienst had bij haar vaste externe minnaar, moest ik Cyriel vervoeren naar andere vrouwen: met mijn gammele wagen reed ik hem naar de Leuvensesteenweg in Diest, daar brandden de rode lampen en daar betaalde hij zich blauw om wat blote tieten te zien. Wilde hij er van bil gaan, dan kostte hem dat een weekloon, geen probleem besloot Cyriel.

Nog een pikanterie in verband met Irma, ze had een echtgenoot in huis die van alles op de hoogte was, ze bedroog hem dus niet. Hij leefde voltijds op bier en zijn middenste been deed het niet meer. Hij zorgde voor de aanvoer van de eigen drank en die van de klanten van zijn vrouw. Op zaterdag en zondag rustte Irma op verplaatsing, in het huis van haar intiemste liefdesvriend, die dan weer getrouwd was met een deeltijdse call-girl die enkel in het weekend haar cliënteel bediendde. Inderdaad, een dorpse potpourri van geven en nemen in de bandeloze en bronstige zedenwinkel.

Het is een greep uit een paar aangebrande verhalen die onmogelijk zomaar te bedenken zijn, en zelfs te veelzijdig om exact na te vertellen, want de complexiteit van de realiteit overtreft de wildste fictie. Misschien juist omdat het zogezegd verboden was (door de achterlijkheid van een geloof) werd er zo op los gevogeld. De mensen trokken hun ketens los van een onerotische God.
De prekerig verkondigde aseksualiteit van dat monster was gruwelijk. De wraak van het bedotte volk was gebed in ontucht en overspel.

Ik heb indertijd op indirecte wijze minstens een tiental van die hitsige dames in ons katholieke Baalrode gekend. Ze verdienden bij met de wulpse attributen van hun gewillig lijf, bier verzachtte het geweten en geld was de aangewezen pasmunt naar het land de lusten.
Achteraf bekeken, met de afstand in tijd en het bereiken van wat wijsheid, breng ik die praktijken gemakshalve onder bij een getolereerde tegencultuur. Noch de madammen, noch de mannen, deden iets wezenlijks verkeerd. Ze gaven toe aan hun natuurlijke drang, de dwang van hun zinnelijke goesting, de impulsen van hun primaire driften. Die mensen hadden niet kunnen studeren om te weten wat beschaving, cultuur en zelfbeheersing waren. Ze leefden met vogelvrije wetten, ze veegden hun gat aan de kerk want overal liepen de pastoors in de weg, die deden het niet alleen met de kwezels en de nonnen maar ook met de volkse prostituees uit het dorp. Cyriel is zijn leven lang kwaad geweest op priester X omdat die gratis naar binnen mocht bij Irma. Is dit enkel wat achterklap of eerder terechte wrevel? Aan ons ma kan ik nu niet meer vragen: was dat gruwel of genot met die roddels van den onderpastoor onder uw rokken. Die oerkatholieke toetaster, overigens geen griezel, geriefde zich met een identieke zwoelheid bij de moeder van zijn naaste collega zwartrok, jawel diezelfde christelijke dienaar X (die mogelijks zijn zoon was, godverdorie toch!). De kerk swingde van seks en hypocrisie. Het was soms kantje boordje incest, maar de perverse biecht bracht voor iedereen redding.

Hete Greta, de nicht van Irma, was stukken slimmer, die liet zich verbouwen tot nieuwe luxe-vrouw.
Ze kreeg een duur gezicht en een afgetraind lijf met behoud van haar vaste marchandise: billen, borsten en intiem gerief. Niemand herkende liefdestante Greta nog, ze ging door de handen van de Franse maffia in Assent (bij Diest) en werd het pronkstuk van de chique bordeelsector op de naburige grote steenweg. Greta leverde baanbrekend werk, haar aanzwellende bankrekening opende de ogen van andere (bereidwillig geile) meisjes en hun bevallige mama’s uit Baalrode. Het werd een gestage processie naar de exclusieve bars. De afslag naar Scherpenheuvel werd overgeslagen, het was een warmbloedige en lucratieve bedevaart naar het betere hand- en benenwerk.
Het armoedepijl in ons dorp werd met die erotische doening spoedig én grondig ondermijnd.

In die glazen villa’s langs de grote baan naar Diest was het hoe langer hoe meer prettig thuiskomen, het was een extern verblijf voor de notabele (en zelfs miserabele) dorpelingen, inclusief een garantie op prettige seks. Onze vaste huisdokter ging er dagelijks op ronde en nam soms zijn pikante echtgenote mee. Een trio kan heilzaam zijn voor een snelle genezing, beweerde hij, en beval het als remedie voor zichzelf aan, een proper voorschrift, met afschrift voor zijn vaste wederhelft én voor Greta. Zijn empathie als arts was grenzenloos!

Maar ik ga zwijgen want de maffia waakt en kan eventueel terugslaan tegen onthullende blogs. (Ik had een kozijn die jaren geleden dames achter het gordijn op die nabije hoerenboulevard wou placeren, makkelijk geld dacht hij, tot op een nacht, inval en revolver tegen zijn kop: STOP!

Wat een geweldig geile tijden waren dat toch, net niet vrijgevochten maar soms libertijnser dan het heden, met veel meer pretjes in het donker, heerlijk verdoken. Het mooie is en blijft evenwel: altijd beter om seks te genereren dan om oorlog te bedrijven. Erotiek is in wezen een zaak van innige en opperste vrede. Laat dat soort genot het hoogste gebod zijn. Het is nog leuker dan lekker eten of drinken. Bedien u goed lezers, neuk genoeg. Waak erover dat de oprukkende preutsheid (zie islam) niet de nieuwe maffia wordt.

2 reactie op “Gatverdienstelijk – 24 augustus”
  1. MATEKE … in welke uitgave ,( gatverdienstelijk ) kan ik dit verhaal terugvinden ?

Reacties zijn gesloten.