Het verhaal dat ik hier ga vertellen, heb ik slechts met schaarse fragmenten opgepikt, maar ik denk dat het globale plaatje waar is. Het gaat over een Leuvense fotograaf en zijn schoon madam. Zij was tevens zijn favoriet model.
Ik heb hen beiden persoonlijk gekend, de man sprak ik aan met Henk, de mooie dame was Henrika.
Ik heb nooit geweten of het hun echte namen waren, dat had ook geen belang.

Het waren flamboyante mensen, nogal libertijns van aard en met het nodige sex appeal. Het was zo’n typisch seventies koppel, met een vrijgevochten moraal.
Ze stonden open voor alles wat erotisch te koop was, om te beginnen het open huwelijk. Dat wist ik uit de eerste bron, de man had me ooit zomaar aangesproken op de Grote Markt in Leuven. Ik was in gezelschap van een lief. Dat was verschieten. Hij deed meteen een bod, die zag dat wel zitten. Hij toonde ons een foto van zijn bedgenote, net niet bloot, maar mijn verbeelding sloeg wel op hol.
Hallo Henk?

Wij zijn niet ingegaan op zijn verregaande avances, linke boel dachten wij en we waren ook niet meteen behoeftig. Maar we hielden naderhand wel contact, want hij was een kunstfotograaf. Elk trimester prijkte er in de etalage van zijn fotozaak een soft-erotische reportage van een knappe vrouw, ik keek mijn ogen daar op uit. Vooral omdat de modellen niet jong en blits waren, maar eerder gevorderd 40-plus leken, ze waren wel meer dan modaal mooi, heel bekoorlijk zelfs. Doorgaans betrof het niet onknappe burgermadammen, zoals je die galant en elegant op straat ziet lopen, koket aan het shoppen of kortgerokt op een terrasje met een grote zonnebril en nippend aan een koffie. Chique toch.

Misschien dat de mannelijke lezers beter mee zijn en kunnen anticiperen op mijn conclusie. Inderdaad, kameraad Henk was zijn tijd reeds een paar decennia vooruit, hij had als eerste de milf ontdekt. In Leuven nog wel, ik was zijn exclusieve getuige. Wat dat woordje betekent, verkies ik hier niet uit te leggen, zoek het op in google alsjeblief.
Het staat al pikante jaren lang met de hoogste ranking genoteerd in de statistieken van internet. Jawel.

Gaat het op dat wereldwijde web om het omgekeerde eerbetoon aan zeer begeerlijke dames van net iets rijpere leeftijd? Of is dat verkeerd wegens te zwaar seksistisch? Genieten versus verbieden?

Fotograaf Henk wees ons de weg. Op de 40 jaar dat hij bedrijvig was, moet hij dan minstens 150 van die Leuvense aantrekkelijke milfs voor zijn lens hebben gekregen, en deels uit de kleren, en weet ik veel wat nog meer. De straffe foto’s in zijn vitrine waren artistiek in hoge mate verantwoord, ondanks het onmiskenbare bloot in de soms gewaagde poses. Henk bleef er mee wegkomen, het was zijn uit de hand gelopen hobby, zijn prikkelende job, zijn  hoogst sensuele kunst. De Leuvenaars leerden kijken naar net niet volledig naakte dames, die tegelijkertijd nog bezige mama’s waren. Zij gaven hun begeerlijkheid prijs. Ik keek en prees hen.

Henk verlegde op zijn ééntje de grens, het fatsoen schoof mee op. Ik heb geen enkele uitgave gemist.
Sommige van die pronte madammen kom ik nog wel eens tegen op straat. Mijn respect.

U zult zich misschien afvragen of Henrika ook in de vitrine van haar man heeft gelegen. Ze had er uiteraard de gepaste vormen voor en het vurige allure. Ik wik en weeg nu even mijn woorden. Ik weet immers meer, maar ik wil het beroepsgeheim van Henk niet schenden. Ik geef slechts vrij wat onomstotelijk vaststaat. Neen, Henrika kwam niet in de etalage van de zaak terecht, maar ze poseerde wel in het achterkamertje. Met veel jonger mannen.

Ik kan mijn bronnen niet citeren, maar Henk zelf zal me niet tegenspreken.
Hij maakt er nog steeds een erezaak van, hij was een pionier in de experimentele erotiek (zijn expliciete stelling). Hij liet Henrika steeds samen met een andere partner optreden, op de brede matras liggen van de logeerkamer. Het ging om good looking jonge gasten die streng geselecteerd werden, graag met atletisch lichaam en liefst net geen 30 jaar. Wie biedt hier meer?

Zo doemde er elk seksseizoen een nieuwe kandidaat op, fris en monter, heet bereid om naast Henrika in zijn blootje te pronken. Zij leidde het spel, verfijnd, met haar mature verleidingskunsten. Henk drukte enkel af, hij bleef de integere kunstenaar. Hij legde vast wat zijn vrouw ambieerde, hij was trouw aan haar hunker.

Zij waren ondertussen een vredig paar, nog steeds. Hun moraal was afwijkend, maar hun burgerschap was perfect. Correcte en erg nette mensen waren het. Schone Henrika liefhebberde met minstens 100 knappe jonge mannen, alles werd in minutieuze fotoreeksen vereeuwigd. Ik mocht dat weten, om een bepaalde reden. Ik heb daar nooit over geoordeeld. Henk vertrouwde mij, ik was een maatje van hem en zijn vrouw. Als ik Henrika zag, had ik wel bepaalde scènes op mijn netvlies. Ik beeldde me verhitte poses in, dacht aan mogelijke scenario’s van deze seksgodin. Zij gaf echter geen kick, ze was bekoorlijk maar ook gewoon een gezellige gesprekspartner. Met manlief Henk vormde zij een onberispelijk stel. Ze hadden hun doorgesproken hobby dat aan strakke regieregels onderhevig was. Henrika ging ongeveer 100 keer all the way en Henk registreerde de begeerte in het spel met de geïnviteerde.

Ik ben één van de zeldzame Leuvenaars die de meeste finesses kent van deze liaisons dangereuses. Ik heb er slechts in bedekte termen over geschreven. En toch lijkt het veel, een man die zijn vrouw ziet vrijen met een ander en alles fotografeert. Hij bedrijft zijn kunst en zij leeft haar fantasieën uit. Hij is overtuigd dat zijn  werk later zal opgepikt worden, dat hij een ongekende artiest is. Als de tijd er erotisch rijp voor is, zal hij scoren, dat zegt Henk zelf.

Ik kan enkel maar beamen dat ze mekaar doodgraag zien. Echt waar. Ze zijn het perfecte paar. Maar ook ik begrijp niet alles. Henk vond de milf uit voor Leuven en Henrika verkende de externe liefde. Twee seksuele kunstenaars in een vrijwillige wederkerigheid, een nieuwigheid in de beleving van de huwelijkse gemeenschap. Vreemd maar vooral intrigerend. In ieder geval twee keer een ode aan wat niet meer zo piepjong is, niettemin begeerlijk, de zinnen strelend.

Zelf ben ik met een topmodel verenigd uit die begeerlijke leeftijdsklasse. Zij behoort voor mij tot de eeuwig jonge vrouwen, mijn trouw aan haar ligt vast. Ik knipoog naar geflits van foto’s. Het is mooi geweest, ik flikflooi niet meer.