De beste vriendin van mijn zus is uitgekeken op mannen, al meer dan 25 jaar. Nochtans is zij een pronte madam.
Als zij voorbijkomt is het alsof de wolken de zon verjagen. Met dien verstande dat zij een volle weelderige wolk is, hoogzwanger van volle vrouwelijkheid. Daar kan geen zon tegenop, de stralen uit de hemel verbleken bij de warmte die Poes verspreidt. Jawel, zij draagt de naam van een aaibaar dier, kattig.

Poes was getrouwd met mijn kameraad Boer, een struise camioneur, én een charmeur. Na dagtaak kwam zijn vrachtwagen vaak niet naar huis. Hij bleef slapen op een parking, tussen andere camions. Boer verkende dan de omgeving, hij ging zijn naam getrouw de boer op. Of hij werd opgehaald door een taxi, dame aan het stuur, hij liet zich berijden en verleiden. Hij vergat gemakshalve zijn Poes, hij kneep andere katjes, begerig in het donker. Boer bleek eerder een noeste land- en tuinbouwer op het erf en in het nest van andere vrouwen. Hij oogstte zo wat hij zaaide. Hij vergat zijn vrouw en zijn eigen zaad bij de thuisbereiding.

Poes vernam traag de tragiek van de manifeste ontrouw van haar man.
Ze verzegelde op zekere dag de toegang tot haar kot, de deur ging op slot. Boer dacht nog dat zijn broodje gebakken was, maar zij maakte geen bokes meer klaar voor hem, zij schortte haar rokken niet meer op voor die vrouwenzot. Boer werd buiten gekegeld toen hij nog eens per ongeluk was binnen gesukkeld. Hij kwam om proper onderbroeken, maar kreeg een schotelvod naar zijn kop. Poes droogde hem af, afgehandeld zijn vuile was. Zij bleef achter met een levenslange kater, en hun dochter… Kathy.

Hier begint het eigenlijke verhaal, het echte leven nam een aanvang voor Poes. Zij bleef halsstarrig en bevallig alleen, op lange ranke benen en met trotse borsten. Haar tepels priemden door haar kleed, van fierheid. Maar geen man die haar nog heeft aangeraakt.
Ik weet het van mijn preutse zus. Zij zijn schone nonnen die hetzelfde geloof belijden:
word niet geil!

Ik heb Poes menigmaal gesproken, maar nooit benaderd, geheel tegen mijn aard, dat is waar. Ik keek gewoon mijn ogen uit naar haar, ook naar de deining in haar decolleté, daar zat soms diepe snee op. Plus een neen.

Rest er dochter Kathy, dat is een spannend vervolgverhaal. Het kind heeft altijd haar vader gemist. Zij mocht papa Boer om het andere weekend ontmoeten, maar hij slaagde er niet in om zich anders te gedragen dan een grote broer. Hij bezorgde Kathy om de haverklap en ongevraagd een andere stiefmama. Het waren bedrieglijk lieve diva’s, goedkope troela’s. Hun schoonheid was goedkoop en leek eerder op afgelikte lelijkheid.

Kathy zocht gans haar leven de warme armen van een vader, maar vond alleen soelaas bij moeder Poes.
Tot Chris Thompson op de proppen kwam.

Nu verschiet u waarschijnlijk, want het einde is dus helemaal niet triest.
Er kwam zelfs popmuziek aan te pas, er werden plots vrolijke rocksongs gezongen. Want Chris Thompson is een voormalig lid van het hippe sixties groepje Manfred Mann. Dat was een commerciële hitmachine, net onder het niveau van de Beatles. Zoek maar op in google, u kan niet missen.

Maar wat is nu de link tussen zanger-bassist Chris Thompson en de familie Poes & Boer & Kathy? Wel dan, de momenteel 73-jarige beatnik is al bijna 15 jaar de zeer legale man van Kathy (38). Ze wonen in een proper rijhuis achter het station van Leuven. Chris reist nog wel de wereld rond met een restantje van Manfred Mann. Hij is de meer dan degelijke schoonzoon van Poes, hij weet ook van het bestaan van Boer af, beiden 10 jaar jonger dan hij. Kathy vond het grote liefdesgeluk bij een vintage rockmuzikant, misschien een ersatz vader, maar alleszins een fantastische echtgenoot.

Ik ken het verhaal uit de eerste hand. Mijn zusje gaat wekelijks op bezoek bij Poes, ondertussen ook een grandioze grootmoeder.  Alles kwam goed!

Maar er is nog iemand anders die de credits voor dit straf verhaal krijgt. Hij speelde onlangs een plaatje van Manfred Mann op Facebook en mijn frank viel vrij direct. Het gaat om mijn nieuwe kameraad Charly Sand. Het was mister Charly die mij ongewild terug tot bij Chris Thompson bracht en me vandaar verder zong naar de historiek met mijn familie en hun vrienden.

Mijn swingende maat Charly is van Joodse origine en een wandelende popencyclopedie. Een voor de hand liggende associatie is vlug gelegd: een wandelende Jood. Gedwongen om volgens de Bijbelse mythologie rusteloos rond te zwerven. Van Facebook naar Twitter en via Instagram naar Tik Tok en Snap Chat. Antisemieten vinden dat plezant, dikke pret.

Maar dat zou ik maar niet doen, want Charly is een stoere man van stevige stavast. En wie weet lezen er hier spionnen mee. De Mossad.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *