Franse onderwijzers begroeten de Taliban en Jihad (Giulio Meotti)

Frankrijk in de ban van de Jihad

Bijna een jaar na de onthoofding van professor Samuel Paty op een middelbare school in Conflans-Sainte-Honorine, waarna de minister van Onderwijs Jean Michel Blanquer onthulde dat 800 islamistische “episodes” hebben plaatsgevonden op Franse scholen, werd een Franse professor geschorst wegens het prijzen van de Taliban.

Op 16 augustus, de dag na de verovering van Kabul, schreef Khalid B. op zijn Facebook-account: “De Taliban hebben wil en moed …“. Khalid B. geeft geen les in een “moeilijke buitenwijk”, maar in Peltre.

Peltre, in de buurt van Nancy, met 1.900 inwoners, staat bovenaan de 2020-lijst van “dorpen en steden waar het goed leven is”. Le Figaro vertelt dat het niet de eerste keer is dat de leraar de islamisten prees. En hij is zeker niet de eerste leraar Frans die de Jihad prees.

L’Express onthult dat een wiskundeleraar, die ook een imam was, Abdelali Bouhnik, werd geschorst van de Académie van Créteil omdat hij “de gelovigen had uitgenodigd om te bidden voor jihadisten over de hele wereld“. De man was meer dan 25 jaar lid van het Nationaal Onderwijs en doceerde wiskunde aan de middelbare school Jean Moulin in Torcy.

In Lyon, zegt Le Parisien, werd een aspirant-professor gearresteerd omdat hij “terrorisme en bedreigingen voor katholieke staf en studenten goedkeurde“.

Meer dan 1.000 jihadistische propagandafoto’s en -video’s werden opgeslagen op de computer van een andere professor, onthult Le Parisien. De in Grenoble geboren wiskundeleraar, geboren in Marokko, werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf nadat hij lange tijd les had gegeven op openbare en middelbare scholen. Khalid Z., lid van een salafistische beweging en vertaler van Al Qaida, gaf les op een openbare middelbare school in Rennes.

Wat vertellen al deze gevallen ons? Dat de Franse desintegratie in een zeer vergevorderd stadium is en dat islamisten alle ganglia van het openbare apparaat hebben geïnfiltreerd, van de politie tot de scholen. Islamisten hebben al tientallen Franse en ex-militaire soldaten gerekruteerd die zich tot de islam hebben bekeerd. Velen komen van gespecialiseerde eenheden, met ervaring in het omgaan met wapens en explosieven.

Twee jaar geleden raakte een islamist een van de veiligste gebouwen van Frankrijk van binnenuit: het monumentale politiebureau van Parijs, vlakbij de Notre-Dame, waar hij vier collega’s doodde. De islamist werkte in feite in de antiterrorisme-eenheid. “Ik heb de indruk dat ons immuunsysteem is ingestort en dat de islam aan de winnende hand is“, zegt de Franse essayist Pascal Bruckner.

Comment on a laissé islamisme pénétrer l’école” is de titel van het boek van Jean-Pierre Obin, voormalig inspecteur-generaal van het onderwijs, over de islamistische verovering op Franse scholen.

We hebben het punt bereikt dat 40 procent van de leraren in Frankrijk zichzelf censureert over ‘gevoelige’ onderwerpen.

  • Een land waar een student, Mila, dit jaar twee scholen moest verlaten en nu leeft “zoals het personeel van Charlie Hebdo , gebunkerd”, zoals Mila’s advocaat Richard Malka zei (er zijn 85 politieagenten om journalisten te beschermen).
  • Een land waar “Caroline L.”, een lector aan de Universiteit van Aix-Marseille, talloze doodsbedreigingen heeft ontvangen, beschuldigd van “islamofobie”, omdat ze haar studenten had uitgelegd dat “er geen gewetensvrijheid is in de islam”.
  • Een land waar een universitair docent onder politiebescherming werd geplaatst en een ander de school moest verlaten en om overplaatsing moest vragen vanwege islamistische dreigementen.
  • Een land waar een student op een middelbare school in Caluire-et-Cuire, in Lyon, een leraar dreigde “zijn hoofd af te hakken”.
  • Een land waar een middelbare school in Riom zelfs werd gesloten vanwege ‘doodsbedreigingen’ tegen leraren.

In 1989, toen de campagne om openbare scholen te islamiseren begon, was de slogan “Leraren capituleren niet!”. Sindsdien is het Frankrijk dat lijkt te hebben gecapituleerd. En het is op weg, zoals de Algerijnse schrijver Boualem Sansal opmerkte, om “een ambitieuze islamitische republiek” te worden.

“De Parade van de Taliban met hun Franse trofeeën” toen de Taliban op 18 augustus 2008 tien Franse soldaten vermoordden. Op het plaatje pronkt een Talibanist in het gestolen uniform van een Franse soldaat en met diens wapen [beeldbron: La Libération]