Israel Aerospace Industries rapporteert grootste winst in zijn geschiedenis

Een foto gemaakt door de camera van het Israel Beresheet-ruimtevaartuig, van het maanoppervlak terwijl het vaartuig nadert net voordat het neerstortte tijdens de landing, 11 april 2019 [beeldbron: Israëlische lucht- en ruimtevaartindustrie]

Israel Aerospace Industry (IAI) rapporteerde dinsdag het meest winstgevende halfjaar en kwartaal in zijn geschiedenis.

Volgens een verklaring van het defensie- en ruimtevaartbedrijf steeg de omzet in de eerste helft van 2021 met 22% in vergelijking met de eerste helft van 2020, tot ongeveer $ 2,2 miljard, resulterend in een netto-inkomen van $ 100 miljoen.

In een commentaar op de cijfers zei Harel Locker, de vertrekkende voorzitter van de raad van bestuur van IAI, over zijn vier jaar in de functie dat “het bedrijf een scherpe bedrijfstransformatie heeft ondergaan. In de eerste twee kwartalen van 2021 behaalde het bedrijf zijn beste bedrijfsresultaten ooit, voortbouwend op recordwinst en omzet in voorgaande jaren.

Hij voegde eraan toe dat “naast onze zakelijke prestaties, we onze basiswaarden niet zijn vergeten. Gedurende deze tijd hebben we vier Israel Security Awards gewonnen, de “Beresheet” maanlander gelanceerd, de Ofek 16-satelliet in een baan om de aarde gelanceerd, de Arrow 3 getest raketsysteem in Alaska en bereikte vele andere baanbrekende technologische prestaties.

IAI, benadrukte hij, “is een bron van trots voor de Israëlische burgers, dankzij de technologische en defensieprestaties. Zonder commercieel succes zouden deze prestaties en de enorme bijdrage van het bedrijf aan de Israëlische economie echter niet zijn bereikt.

Bij het lucht- en ruimtevaartbedrijf werken zo’n 15.000 mensen.

Boaz Levy, president en CEO van IAI, zei:

Naast de indrukwekkende resultaten van de militaire groepen, zien we tekenen van herstel van de COVID-crisis in de Aviation Group, een stijging van contracten voor zakenvliegtuigen en een positieve invloed van de de opkomst van de wereldhandel met veerboten op recent omgebouwde passagiersvliegtuigen die als vrachtvliegtuigen worden gebruikt. We hebben de afgelopen twee kwartalen meer geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling met middelen van het bedrijf en onze systemen zullen een leidende positie blijven innemen op het toekomstige slagveld.

Het IAI Barak 8 raketafweersysteem [beeldbron: IAI]