Volgens een nieuwe ranglijst is Israël het beste land voor vrouwelijke ondernemers. De Joodse staat stond op de eerste plaats in de 2020 Mastercard Index of Women Entrepreneurs (MIWE), een stijging van de vierde plaats het jaar ervoor.

De VS kwamen dit jaar op de tweede plaats, gevolgd door Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Polen, het VK, Canada, Zweden, Australië en Spanje. Volgens het MIWE-rapport werd Israëls eerste plaats ‘grotendeels gedreven door een gerichte institutionele steun’ voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB).

Het rapport merkte op:

Met de ambitie om het aantal vrouwelijke ondernemers binnen 2 jaar te verdubbelen, heeft Israël gerichte initiatieven gelanceerd die gericht zijn op financiering en het bevorderen van netwerkmogelijkheden. Hierdoor is de rangschikking van Ondersteuning voor het MKB gestegen van de 42e plaats in 2019 naar de 1e slechts 1 jaar later.

Het wees er ook op dat uit gegevens bleek dat Israëlische vrouwen ‘iets meer gedreven zijn dan mannen, gemiddeld 2,3 procent, om zakelijke kansen na te streven om de onafhankelijkheid en economische zelfredzaamheid te verbeteren en om inkomen te genereren.’

Het MIWE-rapport is gebaseerd op gegevensbronnen van een aantal academische instellingen, waaronder de ILO, GEM, Wereldbank, UNESCO, World Economic Forum, InterParlementary Union en de OESO.

Het onderzoekt de werkomgevingen van 58 economieën, die bijna 80 procent van de vrouwelijke beroepsbevolking ter wereld vertegenwoordigen, en rangschikt elke economie op basis van de prestaties van het afgelopen jaar.

De methodologie van de index omvat een analyse van 12 indicatoren en 25 subindicatoren, waaronder voortgangsresultaten, kennisactiva en financiële toegang en ondersteunende ondernemingsomstandigheden. Het rapport analyseerde ook de impact van de COVID-19-pandemie op vrouwelijke ondernemers.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *