Opeens staat zij naast hem. Met een prentenboek. In haar rode training. Met haar hoofd vol haar. Hij ziet geen ogen. Geen mond. Enkel een blond gordijn dat spreekt. Over foto’s. Hij kijkt op naar haar. Ze is één meter tachtig. Zonder hakken. Bloot op haar voeten. Haar handen beeldig vol. Zij bladert open. Hij verlegen. Op zijn leeftijd rust een zegen: rustig blijven. Hij kijkt mee naar benen en wat hoger zit. Met kleren eerst. Daarna wat minder. Hindert niet. Het schoon gerief. Geraakt nog net in bikini. Of is het lingerie, hij vraagt het niet.

Zij bloost. Hij blaast. Ze toont haar fotohandel verder ongestoord. Zij pronkt niet. Maar probeert. Op vonken eerlijkheid. Ze aarzelt soms een paar seconden. Bladert door haar jonge leven. Presenteert haar lichaam traag.

De laatste pagina verbergt het halve naakt en schenkt de rest volledig. Voor de registratieblik. Hij staat perplex. Maar geeft geen kick. Of toch. Hij zegt dan haastig in reflex: ik heb thuis nu krèk hetzelfde. Zoveel meer nog van dat onbedekte. Zij schrikt zogezegd koket. De portretten vallen ritselend dicht. Hij ziet nog mooi hoe ronde billen worden ingeslikt. Door voor- en achterkaft. Haar ranke lijf verdwijnt. Zij blijft nog even staan met haar gordijn. Hij twijfelt niet. Zij is een schoon konijn (fijn van oren en van poten, zegt de manke fotograaf in hem). Hij prijst zichzelf. Verwend als vent. Een flits van sexy heimwee -> vonkt de pijl naar zijn privé-model. Met maten die de zonde meten. De matras van heimat wenkt. Ze ligt gegarandeerd in elke pose klaar. Een hobby ganse dagen na mekaar. Gevolgd door lange kronkels in de nacht. Met haar ervaring en de rest. Totaal paraat. Hola jong!

Het meisje met de rode training doet haar best. Ze is al goed gestart en afgelijnd op weg. Haar adem is benemend heet. Haar haren flirten in de wind. Het kind wordt gauw een vrouw. Ze zal nog honderdduizend kilometers leven en de stress wat meer beheersen. Hij vindt haar bijna perfect. Maar niet zoals Bellissima. Tevreden kuis fietst hij naar huis. Op zijn velo rijdt een buis. Etc.