Technion Israel is het beste instituut in Europa omtrent artificiële intelligentie

De toonaangevende technologie-instelling van Israël, de Technion, is door CSRankings beoordeeld als het nummer één instituut voor toonaangevende machine-learning-onderzoek in Europa.

De beoordeling is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld tussen 2016 en 2021. Het Technion staat ook wereldwijd op de 15e plaats in onderzoek naar kunstmatige intelligentie en op de 11e plaats in machine learning.

Zo’n 46 mensen doen bij Technion onderzoek naar AI en ruim 100 doen onderzoek op het gebied van industriële robotica, cybersecurity en slimme voertuigen. Zo’n 42 van deze onderzoekers hebben werk gedaan dat volgens de ranglijst tot 30 keer is gepubliceerd op computerwetenschappelijke conferenties.

Het onderzoekscentrum Machine Learning en Intelligent Systems van Technion heeft baanbrekend onderzoek naar AI geleid, zowel in Israël als wereldwijd, door samen te werken met andere instellingen die betrokken zijn bij onderzoek in het veld, zoals de Carnegie Mellon University en het Amerikaanse softwarebedrijf PTC, en onderzoekers in contact te brengen met de industrie.

We zijn erg trots op de erkenning die The Technion heeft gekregen voor zijn bijdrage aan kunstmatige intelligentie – vooral omdat het diepe en persoonlijke verbindingen blijft leggen met anderen in het veld en een aanzienlijke impact heeft op wat we in de toekomst van het kunnen verwachten”, zei de directeur van Technion UK, Alan Aziz.

Het Technion – Israel Institute of Technology in Haifa – heeft wereldwijd prestige verworven voor werk op tal van wetenschappelijke gebieden, waaronder biowetenschappen, biotechnologie, stamcelonderzoek, duurzame energie, waterbeheer, materiaaltechnologie en ruimtevaart- en informatietechnologie. Meer dan 13.000 studenten bezoeken momenteel de universiteit.

Video: Israel’s Technion – a science powerhouse and a hub for coexistence