Haatprediker van grootste moskee van België die Joden wilde verbranden, wordt uitgezet

Mohamed Toujgani riep op om de Joden levend te verbranden

De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft onlangs het verblijfsrecht ingetrokken van Mohamed Toujgani. Toujgani was de hoofdimam van de Al Khalil-moskee in Molenbeek, de grootste moskee van ons land.

De beruchte haatprediker mag nu gedurende tien jaar ons land niet meer binnen, al gaat hij wel in beroep tegen de beslissing, aldus bericht VRT NWS hedenochtend.

Toujgani staat gekend voor zijn ultra-orthodoxe conservatieve preken en opvattingen van de islam. Hij verblijft intussen al meer dan 40 jaar in ons land, maar spreekt enkel de Arabische taal. Zelfs de Moslimexecutive verweet hem in het verleden al te conservatief te zijn.

De vooraanstaande imam had in een preek van 2009 aan Allah om alle Zionisten te vermoorden en hen te verbranden in het bloed van ‘martelaren.’

Toujgani zei in de preek van 31 minuten:

Heer, meester van werelden, vervul de harten van de Zionistische onderdrukkers met vrees. Heer, vervul hun harten met angst. Heer, laat de aarde onder hun voeten beven. Heer, maak het bloed van de martelaren een wapen onder de voeten van de Zionistische onderdrukkers en moge dit bloed een vuur ontsteken dat hen verbrandt en een wind begint die hen uitdroogt. […] O Heer, verscheur ze.

Duizenden gelovigen bidden in de Delaunoystraat en de Onafhankelijkheidsstraat, buiten de Al Khalilmoskee, naar aanleiding van een herdenkingsdienst voor de populaire prediker Rachid Haddach.

De moskee waar Toujgani predikt, de Al Khalil-moskee in Molenbeek, is berucht wegens het grote aantal salafisten en terroristen dat het heeft gevormd. Abdelkader Belliraj bijvoorbeeld, de man die 6 politieke moorden pleegde in Brussel, werd er opgeleid door Toujgani.

Maar ook Chakib Akrouh, één van de terroristen van de aanslagen in Parijs, radicaliseerde onder het toeziend oog van Toujgani in diens moskee. Daarnaast waren tal van Syriëstrijders kind aan huis in de moskee.