Israël’s ambassadeur Erdan scheurt rapport van de Mensenrechtenraad aan stukken op VN-podium

Een boze Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, verscheurde het rapport van de VN Mensenrechtenraad en smeet het in de vuilnisbak van antisemitisme

Vrijdag vond een bijzondere zitting plaats in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties waarin de voorzitter van de Mensenrechtenraad zijn jaarverslag aan alle VN-lidstaten presenteerde.

Zoals verwacht, veroordeelden en bekritiseerde uitgebreide delen van het rapport Israël, waaronder de oprichting van een bevooroordeelde onderzoekscommissie tegen Israël na Operatie Guardian of the Walls in mei, die Hamas en zijn aanvallen op Israëlische burgers volledig negeerde.

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, reageerde op het rapport in een toespraak waarin hij een kopie van het rapport aan stukken scheurde op het podium van de Algemene Vergadering van de VN.

“De stemmen van de slachtoffers, van de verschrikkelijke misdaden tegen de menselijkheid die we in de eerste decennia van deze eeuw al hebben gezien, kunnen niet gehoord worden door de obsessie van de zogenaamde Mensenrechtenraad om Israël als doelwit te nemen.

Sinds de oprichting van de raad 15 jaar geleden, heeft het besloten Israël de schuld te geven en te veroordelen, niet 10 keer zoals Iran, of 35 keer zoals Syrië. Nee, de Mensenrechtenraad heeft Israël aangevallen met 95 resoluties, vergeleken met 142 resoluties voor alle andere landen samen.

De Mensenrechtenraad werd plotseling de Harry Potter-raad, in staat om alle oorlogsmisdaden en gruweldaden van Hamas, namelijk de 4.300 Hamas-raketten die op Israëlische burgers werden afgevuurd, op magische wijze te laten verdwijnen. Door de terreuraanslagen van Hamas wit te wassen en zoveel tijd en energie op Israël te richten, blijft het lijden van de slachtoffers van de grootste misdaden van de mensheid onopgemerkt. Schaam je, schaam je, schaam je!”

Ambassadeur Erdan sloot zijn toespraak af met te zeggen:

“Het was op dit podium, in ditzelfde lichaam, dat het recht van het Joodse volk, om een ​​nationaal tehuis te hebben, zelf racistisch werd verklaard. Een beslissing die terecht werd teruggedraaid Een beslissing die de toenmalige Israëlische ambassadeur, Chaim Herzog, voor de Verenigde Naties verscheurde. En dit is precies wat er met dit antisemitische, verdraaide, eenzijdige rapport moet worden gedaan.

Want net als die resolutie uit 1975, die gelijk staat aan Zionisme met racisme was zelf een grove vorm van anti-joods racisme, dat geen plaats heeft in dit internationale orgaan, dus voor de obsessieve anti-Israëlische vooringenomenheid van de Mensenrechtenraad, die nogmaals door dit rapport wordt belichaamd, zou geen plaats moeten hebben in elk orgaan dat zich bezighoudt met mensenrechten, veiligheid of vrede.

De enige plaats van dit rapport is in de vuilnisbak van antisemitisme, en dat is precies hoe we het zullen behandelen.”

De UNHRC gaat door met het aannemen van resoluties waarin Israël wordt veroordeeld en kondigde recentelijk de vorming aan van een commissie onder leiding van Navi Pillay om onderzoek te doen naar wat werd beschreven als “systematische” misbruiken die naar verluidt zijn gepleegd in Israël en de gebieden van de Palestijnse Autoriteit tijdens het geweld tussen Hamas en Israël in mei.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump trok de VS in 2018 terug uit de UNHRC , daarbij verwijzend naar de langdurige anti-Israëlische vooringenomenheid. De regering-Biden keerde onlangs terug naar de organisatie , ook al erkende ze haar “onevenredige focus” op Israël.