Na de talrijke erotische odes aan het onverzadigbare en onvolprezen Baalrode is het misschien tijd om de randgemeenten even te belichten. Hierbij dank ik langs deze weg vooreerst een paar vroegere vrienden uit het naburige Lotsbergen. Het zijn de gewezen boevenbroertjes Jakke en Jokke Van Halen die me de seksuele anekdotes leverden. Omdat Facebook in deze context streng op zijn strepen staat en over onze goede zeden waakt, vermeld ik slechts één verhaal, weliswaar behoorlijk aangebrand, maar niettemin met een propere afloop. De kleren gingen netjes terug aan.

Het is onder druk van de politieke correctheid dat ik onze regionale buren hier een forum geef. Want voordat een mens er zich van bewust is, begaat ge tegenwoordig één of andere vorm van discriminatie. Chance dat er toen bij ons nog geen gele Chinezen of zwarte negers woonden, anders had ik die hun diverse praktijken van vogelarij-barbarijen ook moeten belichten.
Terwijl het geweten is dat blanke mensen zoveel beschaafder op mekaar kruipen. Getuige het voor- en naspel.

Ter zake nu, de broers Van Halen (verre familie van de Amerikaanse glitter-rockers Eddy en Alex Van Halen) leverden mij een pikant relaas dat zich in een dorps café te Lotsbergen afspeelde. Wat die sjarels niet meer wisten, was dat ik er zelf menige keer had bijgezeten, als aandachtig toeschouwer van de vrouw die optrad na middernacht. Het ging om Zeeke, een dertigjarige hete galet die graag met haar schoon schap schudde als ze een paar glazen schnaps binnen had.
Ze dronk gratis want ze stond aan de tap, als volkse cafébazin. Haar vaste klanten waren punctueel op post eens de klok naar middernacht lonkte. Dan plakte haar toog vol van  jonge gasten zoals Jakke en Jokke, terwijl ondergetekende (toen nog geen streekschrijver) de gang van zaken met zijn ogen noteerde.
Er hing immers genot in de lucht.

Hoe het begonnen was, kan blijkbaar niemand nog navertellen, waarschijnlijk was het een uit de hand gelopen grap of een straffe weddingschap onder halfzatte cafégangers. Feit is dat er blote tieten te zien waren, weliswaar onder strikte voorwaarden, dus niet zoals in Baalrode bij Gysèle (zie mijn stukje van 23/10), dat was op simpele aanvraag. In mijn geboortedorp liep nu eenmaal alles vlotter als het om seks of erotiek ging, een kwestie van verfijnde libertijnse cultuur. Neen, bij Zeeke was er een strikte code, er moest eerst geconsumeerd worden, mét contante afrekening alstublieft. Die tieten waren niet voorniet, dat koste ongeacht het aantal klanten een tournée générale.

Na urenlang overleg met Jakke en Jokke in het verbeteringsgesticht, waar ze als klussers zijn tewerkgesteld, kwamen wij tot volgende reconstructie der feiten. Ze zijn allebei vrij onder voorwaarden, mooi toch op hun leeftijd, een stuk in de 60, na jaren in de bak gewoond te hebben, respect voor zulke karakters! In Baalrode lopen er veel mannen vrij rond voor zwaardere misdragingen, ééntje week zelfs uit naar Becquevoort, op zijn vlucht nam hij mijn eigen zuster mee. Later meer over deze politieke zedenzaak, in principe kan ik hem nog altijd laten oppakken met mijn retroactieve competentiebonus als commissaris op rust. Maar ik wil onze (door zijn soort) leeggezogen staat een hoop geld besparen, want hij is een dikke bolsjewiek en van die mannen is geweten dat ze, eens in het prison, minstens voor twee eten.

Enfin, ik dwaal af, terug wat ernst nu, u wilde dus blote borsten zien, beste lezer. Daar is ook niks verkeerd mee, ik doe het zelf nog dagelijks, moeiteloos en graag.

Bij Zeeke zat er een systeem achter, eerst moest de klok van middernacht geluid hebben, daarna kon pas het toogbelleke beginnen rinkelen, dat was zelfbediening. Maar diegene die het riskeerde of aandurfde om die aftandse fietsbel (handig gemonteerd tegen het midden van de toog) te laten weerklinken, die kreeg waar voor zijn geld: eerst dikke pinten blond bier voor het ganse café (én de rekening voor dit globale rondje), daarna integraal de twee ontblote tieten van ons Zeeke. Dat heb ik zelf meegemaakt, ik zat er met mijn lichtjes dronken kop een paar keer pal bovenop. Ik kon die opgesteven tepels strelen en bijna de gewichtigheid wegen van dat vlees. Wat ik niet deed, want dat was tegen de spelregels: enkel de beller kreeg een streepje directe seks. Hij mocht die borsten even optillen om ze vlug terug weg te steken in het kleed van Zeeke. Zo streng was dat spelleke, gene zwans of geen complimenten, kijken en zwijgen, drinken en de genieting inslikken.

Mijn zenuwen hebben er wel flink van afgezien, het was stressen om van dat belleke af te blijven, ik had immers te weinig centen om voor iedereen bier te betalen. Toch was ik even nieuwsgierig als de rest, ook Jakke en Jokke hebben toen zwaar op hun tanden moeten bijten. Het zweet breekt hen nog uit als zij er vandaag over vertellen. Ter verduidelijking, het was pas jaren later dat zij voltijds in de misdaad zijn gestapt. In die tijd stalen zij enkel afgedankte fietsen en afgevallen fruit op het veld. Zij zaten bij Zeeke ook met hun broek vol goesting, net zoals ik wachtten zij ongedurig op een gulle beller om mee van die tietengunsten van ons cafébazin te genieten. Stressbestendigheid hebben zij daar even goed als ik kunnen oefenen, het kwam ons later perfect van pas in ons professionele vak. Ik ging bij de politie, mijn maten vonden werk bij de concurrentie, de kleine maffia die de lokale regio bestreek, met epicentrum in Baalrode en filialen in Lotsbergen en Becquevoort. Het dievenlokaal in die laatste gemeente wordt nu (in het zwart) gehuurd door de plaatselijke communisten, zijnde twee bemiddelde mensen van mijn naaste familie, ik schaam me.

Maar dat zwoele verhaal van Zeeke is een erotische trofee voor Lotsbergen, haar borsten staan in het geheugen gegrift van menig puber die toendertijd op de hoogte was van die blote toogvertoning. Het was een uitzonderlijk gebeuren, iconisch van omvang, zij had onvoorstelbaar grote maten, een buitenaardse cup. Een mooi vertederend en hoogst origineel schouwspel, een vrouw die zich één minuutje weerloos opstelt, aan geen geld denkt (want de buit was binnen) en dan nog kan rekenen op de moedige beller om haar naakte boezem weer te bedekken.
Het was een tafereel dat mag genomineerd worden voor opname bij de grote werken van barmhartigheid, meer nog, een postume vermelding als cultureel erfgoed. Ook Jakke en Jokke zijn ontroerd bij deze herinnering, een traantje wordt geplengd en hun enkelbanden gaan er lichtjes van rinkelen. Het ging ons inderdaad om de creatieve beleving, dat blote vlees van Zeeke was zoveel meer dan seks op café.

Om de erotische emotie weg te spoelen zet ik de jukebox van Youtube hier op. Ik speel voor u een liedje van de broers Van Halen: Jump. Jawel, zo symbolisch: Spring. Het duidt op het plezier dat we van hart en ziel beleefden, tot diep in de onderbuik.
Onze cultureel strakke broeken stonden op springen. Met dank aan Zeeke haar kunstzinnige tepels & artistieke bollen.