De Israëlische voetballer Lior Refaelov, die sinds 30 augustus 2018 uitkomt voor Royal Antwerp als aanvallende middenvelder of vleugelspeler, werd gisteravond onderscheiden met de Gouden Schoen, de hoogste trofee die een voetballer kan krijgen in België [beeldbron: RTBF/Belga].

Refaelov werd op 26 april 1986 geboren in Or Akiva nabij Haïfa, Israël, in een familie van de Bergjoden, die vóór zijn geboorte uit Derbent, Dagestan, naar Israël emigreerden.

Lior Refaelov, begon zijn carrière bij Maccabi Haifa, waar hij drie keer de Israëlische Premier League won. In 2011 stapte hij over naar Club Brugge voor € 2,5 miljoen. Met de Belgische ploeg won hij twee titels in de eerste divisie in 2016 en 2018 en scoorde hij het winnende doelpunt in de finale van de Beker van België in 2015.

De 34-jarige Refaelov maakte zijn internationale debuut in 2007 en heeft sindsdien meer dan 30 interlands voor Israël verdiend. In 2011 werd hij in Israël ‘Speler van het Jaar’ wat voor hem de deur opende naar het internationale voetbal.

Zijn echtgenote Gal Refaelov won eerder de Gouden Pump, de prijs voor de mooiste voetbalvrouw.

Gal en Lior Refaelov

Een reactie achterlaten