Ondanks de begrotingscrisis werden Palestijnse terroristen en hun families zonet uitbetaald

Het persagentschap Al Hayat berichtte op zondag 7 november dat terroristen en hun families hun salaris zullen ontvangen van de Palestijnse Autoriteit.

Er was de vrees dat ze met de huidige financiële crisis die de PA in de greep houdt, hun terroristische bevolking niet zouden kunnen betalen, maar die angst werd weggenomen.

Intisar Al-Wazir (plaatje hieronder), huidig voorzitter van de Stichting voor de Zorg voor de Families van Martelaren en Gewonden, verklaarde dat de betalingen voor de families van de “martelaren” en de gewonden vandaag, zondag, zullen worden uitbetaald in de noordelijke en zuidelijke gouvernementen.

De minister benadrukte de bereidheid van het Palestijnse leiderschap, onder leiding van Mahmoud Abbas, om deze toewijzingen uit te betalen ondanks de financiële moeilijkheden die de Autoriteit doormaakt. Abbas heeft expliciet gezegd dat deze betalingen aan terroristen zijn hoogste budgetprioriteit zijn.

De minister bedankte alle partijen die samenwerken met de Stichting voor de zorg voor de families van martelaren en gewonden om de uitbetaling van deze toewijzingen te regulariseren, met name het ministerie van Financiën, het ministerie van Communicatie en de geldwisselaars die in de Gazastrook werken Strip.

Intissar al-Wazir (1941, Gaza) is lid van de Palestijnse Wetgevende Raad (PLC) en voormalig PNA-minister. Haar man was Khalil al-Wazir, een vooraanstaande figuur van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) die op 16 april 1988 in Tunesië door Israël werd geliquideerd. Ze trad in 1959 toe tot de Fatah-organisatie en werd het eerste vrouwelijke lid van de partij. Ze wordt in heel Palestina beschouwd als een rolmodel in de strijd voor de vernietiging van Israël. Ze heeft een bachelor in geschiedenis van de Universiteit van Damascus.

Bronnen: